IFK tappar sin store målskytt

Anfallsveteranen Björn Einarsson har bestämt sig. 37-åringen, med meriter från Vetlanda och Hammarby, lämnar IFK Motala i allsvenskan.

Björn Einarsson lämnar IFK Motala.

Björn Einarsson lämnar IFK Motala.

Foto: Åke Karlsson/arkiv

BANDY2015-05-05 20:50

– Synd. Vi ville att han skulle fortsätta. Men han kände att det tar för mycket tid med pendlandet, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne.

MVT-sporten lyckades på tisdagen inte nå Einarsson för en kommentar, men i ett öppet brev på IFK Motalas hemsida skriver han så här:

"Jag har bestämt mig för att gå vidare i en annan klubb. Skulle bara vilja tacka spelare, ledare och alla som jobbar runt IFK för de här två åren. Forza Blåvitt vill jag rikta ett speciellt tack för bemötandet. Hoppas vi ses under glada förhållanden längre fram", med vänliga hälsningar Björn Einarsson.

Klubben som Vetlandabon går till är inte någon konkurrent till IFK i allsvenskan, utan en småländsk division 1-klubb på lägre nivå.

– Tråkigt att vi tappar Björn men vi får ha respekt för att alla hans träningar och matcher har tagit mycket tid då han under två år pendlat från Vetlanda. Björn har verkligen gett hundra procent under sina år i IFK och jag vet att många av våra spelare lärt sig mycket av honom, kommenterar Pär Beckne.

IFK har nu två platser kvar i truppen att fylla. Där lär det krävas etablerade namn om truppen för "Elitrycket" ska se bättre ut än förra säsongen.

– Vi har krokar ute, men det finns ingen uppsjö av spelare. Framför allt är det svårt att få spelare att flytta och på sikt behöver vi stärka hela östgötabandyn, säger Pär Beckne.

Den tredje personen i ledartrion kring A-laget, Daniel Lehnbom, Björn Beckne ocn en till ska det vara, är IFK överens med. Klubben hoppas att det kan offentliggöras till helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om