Grönberg: "IFK Motala har bra självförtroende"

Sandvikens AIK har haft en tuff elitserie. Men är på uppgång. Förre Motalatränaren Ola Grönberg, nu styrelseledamot i Saik, berättar om läget.

Förre IFK Motala-tränaren Ola Grönberg jobbar med bandyn i Sandvikens AIK. På tisdagen är det match mellan Saik och Motala i elitserien.

Förre IFK Motala-tränaren Ola Grönberg jobbar med bandyn i Sandvikens AIK. På tisdagen är det match mellan Saik och Motala i elitserien.

Foto: Jens Bollius

Bandy2022-01-24 16:08

– Vi har gått på max hittills. Vi har en tunn trupp där vi varit beroende av att alla kunnat delta fullt ut. Vi har haft skador och sjuka, säger Grönberg som är expertkommentator på tisdagen när Saik möter IFK Motala i Göransson arena, start klockan 18.

Matchen är 18 för att göra det lättare för barnfamiljer. Saik har 877 i publiksnitt och brottas med publikbortfall. Intresset är inte större än att laget fortsätter inomhus, tusen får tas in i hallen. Man behöver inte flytta ut.

– Publiktappet beror på flera saker: Tv, stort utbud, corona, restriktioner.

Ola Grönberg jobbar i Saik med utveckling av elitlagen, herr och dam, och även alla ungdomslag. Det finns en del Motalabekantingar han jobbar med.

Vad säger du om Albin Bjerkegren?

– Jag lider med honom. Så bra säsong i fjol och så får han den här sjukdomen. Han sliter, men jag tror han helst ser att säsongen tar slut så han får börja om inför en ny säsong.

Henrik Hagberg?

– Inblandad i A-laget och tränar U19-laget, Hagge har fullt upp. Jag hoppas ungdomarna lyssnar på honom för han vet vad det handlar om.

Eric Hagberg?

– Stor talang som blir bättre och bättre. Behöver tålamod, stort steg mellan juniorlag och elitserien. Upp till honom.

Filip Påhlson?

– Bara sett i U19, men talang som kan utvecklas i rätt riktning.

IFK Motala nu?

– Gjort en bra säsong och har bra självförtroende, spelet håller högt upp. Vändningen i Rättvik måste stärka dem. Saik kommer att få slita för seger, tror Ola Grönberg.

Karta: Göransson Arena AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!