Florén inför Saik: "Som lag har vi gjort det bra"

Sandvikens AIK har underpresterat, men är på uppgång. IFK Motala har överraskat, men svajat hela 2022. Öppet möte i elitserien på tisdagen.

Philip Florén tycker att han har haft en hackig säsong, men han tycker att som lag har IFK Motala gjort det väldigt bra. Nu väntar en ny spännande match på tisdagen, mot Sandviken borta i Göransson arena.

Philip Florén tycker att han har haft en hackig säsong, men han tycker att som lag har IFK Motala gjort det väldigt bra. Nu väntar en ny spännande match på tisdagen, mot Sandviken borta i Göransson arena.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2022-01-24 18:30

– En tuff match. Saik är ett bra lag, men har underpresterat lite i år. Men nu kommer de med en övertygande seger mot Frillesås. Det blir en jämn match, säger IFK Motalas anfallare Philip Florén.

Detta är två lag på övre halvan som båda blickar uppåt. Det kan vara en nyckelmatch som spelas i Göransson arena.

För IFK Motala var det en mycket skön seger i Dalarna på söndagen, när 1-4-underläge vändes till 5-4-seger mot nykomlingen Rättvik.

– Det blev en skön hemresa. Vi var otroligt nöjda med den vändningen. Vi var illa ute ett tag, men vi ryckte upp oss, tycker Philip Florén.

Florén hade för sin del den lite ovanliga poängkombinationen 1+2 i Rättvik, spelade fram till Alex Höögs första elitseriemål bland annat.

Annars är det en målskytt Florén brukar vara, satte 32 mål på 27 matcher i fjol. I år har han gjort 16.

– Vi har spridit ut målskyttet mer i år och det är ju positivt. För mig har det varit upp och ned, bra form innan jag blev skadad och sjuk, men nu har jag tagit steg i rätt riktning. En hackig säsong för mig, men som lag har vi gjort det bra. Vi har en stor kapacitet i laget, det har vi visat, menar anfallaren. 

IFK Motalas resterande program: 25/1 Sandviken borta, 28/1 Edsbyn hemma, 1/2 AIK borta, 4/2 Bollnäs hemma, 6/2 Örebro hemma, 8/2 Hammarby borta, 11/2 Frillesås borta, 19/2 Villa-Lidköping hemma.

Sandvikens AIK-IFK Motala liverapporteras på tisdagen på Öst medias sajter, med start klockan 17.50. Observera matchtiden klockan 18.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!