Corren skrev i förra veckan om kritiken mot Stångebros bandyplan. Lena Wigle menade att de metallstolpar som står nära isen kan utgöra en livsfara om man som spelare åker in i dom.
– När snön kom vid nyår tog man bort staketet för att röja snö. Kvar står staketstolparna utan sin överliggare. Åker man av planen där finns risken att få en stolpe i magen. Det är förenat med livsfara, sa Lena Wigle.
Under måndagen var företrädare från svenska bandyförbundet på plats på Stångebro för en besiktning och gav arenan grönt ljus.
– Den uppfyller alla krav som förbundet ställer på en arena av den här karaktären. Det finns inget som strider mot gällande regelverk. Därmed inte sagt att vi inte vill göra något åt de brister som artikeln tar upp, säger Linköping kommuns idrottsutvecklingschef Andreas Hagström.
Domare som dömt matcher på Stångebro har den senaste tiden lämnat in ett antal så kallade avvikelserapporter till förbundet med brister runt isbanan. Belysning, otydliga linjer och metallstolparna nära isen har nämnts i rapporterna.
– Belysningen kommer vi att byta ut på fredag, det var bestämt sedan tidigare. Linjerna syns sämre när isen görs tjockare vid mildväder. Vi jobbar med extra hyvling av isen.
Angående metallstolparna säger Andreas Hagström:
– Det ska finnas en hinderfrihet på två meter från isens linje till närmsta fysiska hinder. Stolparna står 3,75 meter från linjen. Det är goda marginaler.