Effektivt Sirius straffade IFK Motala

Blixtrande inledning och ledning efter bara fem minuter. Men orken tröt och IFK Motala föll i träningsmatchen mot Sirius med 3–9 (1–5).

Philip Florén gjorde IFK Motalas tredje mål i träningsmatchen mot Sirius på straff. Det syntes på orken i lagenatt Sirius tränat inne i Recoverhallen sedan i augusti.

Bandy2021-09-19 15:41

IFK Motala tog en klar seger i säsongens första träningsmatch mot allsvenska Katrineholm i veckan. Men mot elitseriekonkurrenten Sirius i Recoverhallen i Uppsala blev det tuffare.

– Det är lite blandat som det ska vara den så här års. Första 30 så gör vi det riktigt bra och så långt är det helt jämnt, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Ja, inledningen lovade gott då Axel Hansson satte dit 1-0 för IFK redan efter fem minuter. Men efter att Ted Begrström kvitterat och Albin Thomsen gett Sirius ledningen i den 17:e respektive 25:e minuten så tog Sirius över.

IFK gjorde ytterligare två mål genom ryske nyförvärvet Artem Feroyan och Philip Florén.