Han förklarar vidare:
– Det första undret var att vi gick upp i elitserien, det hade man inte kunnat drömma om. Och nu får vi en hall också, säger han och ler.
LÄS MER: Inget nytt om bandyhall i Motala
LÄS MER: Nytt hallförslag i Motala läggs fram
LÄS MER: "Ett demokratiskt haveri"
LÄS MER: Alliansen säger nej till bandyhall
LÄS MER: De rödgröna vill bygga bandyhall
LÄS MER: IFK får snällt vänta på sin bandyhall
Vi möter fyra av klubbens starkaste män över en fika i klubbrummet. Det är ordföranden Owe Svensson som lett klubben i 53 (!) år, Stig Thuresson som är ansvarig för driften av isbanan och så de två vi nyss nämnde.
Stämningen inne i klubblokalen är gemytlig och det doftar föreningskänsla i varenda vägg runt om oss.
Och det är den ideella kraften som gjort det möjligt att få upp laget i elitserien och nu också få till en bandyhall på bara drygt två månader.
– Den stora fördelen här ute är att vi äger området och marken själva, helt och hållet. Vi behöver inte ta hänsyn till en massa byråkrati för området ligger utanför detaljplanelagt område, så vi gör näst intill hur vi vill här ute. Föreningen köpte området 1947 och sen invigdes naturisbanan 1968. 1998 byggde vi den konstfrusna banan och nu är det alltså dags för nästa steg.
Allt jobb som sker på arenan är helt ideellt. Föreningen har ingen anställd vaktmästare. Stig Thuresson leder en grupp på åtta personer som sköter allt kring arenan.
Och så är tanken att det också ska förbli när hallen är klar.
– Det blir ju lättare för oss att fixa isen när man inte behöver ta hänsyn till de yttre omständigheterna, säger Stig.
Owe Svensson berättar hur det gick till när planerna på hallen började snurra.
– Direkt efter att vårt avancemang var klart satt vi och spånade och kom snabbt in på det här med hall. Vi satte ihop en förstudiegrupp som jobbade en vecka med det här, det övergick sen i en arbetsgrupp som fick en vecka till och då hade vi en kostnadskalkyl framme som vi sen gick in till kommunen med för att ansöka om ett lån till bygget.
Skisser, ritningar och kostnader togs alltså fram på bara några veckor. Och allt har gjorts av kunnigt folk i och runt föreningen som inte tagit en krona i betalt.
– Efter det träffade vi kommunledningen i Växjö där vi drog våra planer och fick direkt positiva svar på vår ansökan om lån till bygget. Vi återkom senare med en finansieringsplan som bygger på att vi lånar 38,7 miljoner och betalar av det på 30 år.
Under tiden hade Krister Lillieqvist och Bertil Sigvardsson kontakt med olika entreprenörer som skulle kunna uppföra bygget inom den tidsram som krävs.
– Samma dag som kommunstyrelsen beviljade lånet så ringde vi till de som blir ansvariga för bygget och sa att det är dags att sätta igång.
Hela hallen ska kosta 43 miljoner och kommer få plats för cirka 2 000 åskådare. I första skedet använder man de omklädningsrum som redan finns, men möjligheter ges att bygga till nya inne i hallen under de kommande åren.
Bertil Sigvardsson:
– Montagetiden från början var 16 veckor, men vi har nu fått ner det till 13 veckor så att hallen ska kunna stå klar till slutet av vecka 43. Inom kort börjar vi arbetet med de markarbeten som krävs.
För bara några dagar sen var spelare från A-laget på plats för att riva de gamla läktarna och plocka bort reklamskyltar. När vi går på grusbädden för att ta några bilder ser man hur ett gäng med äldre herrar står och drar spik ur gamla plankor som sen ska köras till återvinning.
Som sagt, det ideella arbetet är grunden till Åby/Tjuredas framgång. Och för att hålla nere kostnaderna så långt det går kommer medlemmar att kallas in för att göra de jobb som går att utförai hallbygget.
– Vi har väldigt mycket kompetens i föreningen och det ska vi använda. Att få ihop ideella timmar är inget problem, utmaningen är att få dem vid rätt tillfälle i processen.
Vad tar ni för risk med det här? Det är ändå en stor affär för föreningen.
– Det är klart att det är en utmaning, men intresset och uppslutningen från bygden är enorm. Några medlemmar i supporterklubben har på bara drygt en vecka lyckats dra in drygt en halv miljon kronor från sponsorer i närheten och uppslutningen är enorm, säger Owe Svensson.
Krister Lilliequist fyller i:
– Vi kände att det var läge att göra det här nu, när allt är på väg uppåt. Hade vi väntat några år kanske det inte hade blivit av. Då hade det stått på en lista och flyttats fram gång på gång. Och för bandyns överlevnad är en hall ett måste.
Föreningen Åby/Tjureda sysslar inte bara med bandy. Fotboll, tennis och boule finns också sektioner för.
– Sen är vi en liten samhällsförening utöver det idrottsliga för vi sköter badplatsen, campingplatsen och Sveriges sydligaste sluss som ligger här i Åby. Vi fixar snöröjning på vintern och jobbar mycket med konserter där vi bygger scener och annat.
Bandymässigt har man sju lag plus skridskokul.
I slutet av oktober är det seriepremiär. Nån vecka senare spelas första matchen hemma i nya hallen. Motståndare är inte klart, men Owe Svensson har en tydligt önskemål vilken match han vill ha på annandagsderbyt.
– Då vill vi att Vetlanda kommer hit.