Avslöjar: Stjärnan inte kvar i LFC

Bästa målskytt och matchvinnare mot Rosengård senast – men nu är det klart att Natasha Dowie inte blir kvar i Linköpings FC.

26 juni 2018 18:00

Engelska anfallaren gjorde segermålet i Malmö i måndags och sa efter matchen att det inte var något beslut taget angående hennes framtid i klubben.

– Jag har haft ett snack med klubben, men jag har sagt att jag vill fokusera på de två matcherna först. Det finns tid efter det att komma fram till något, sa Dowie som svarat för fem allsvenska mål under våren.

Men nu kan Sporten avslöja att det inte blir någon fortsättning när korttidskontraktet går ut inom kort. Matcherna mot Kalmar och Eskilstuna blir landslagsmeriterade 29-åringens sista insatser i LFC-tröja nummer 27.

Uppgifterna bekräftas av ordföranden Christer Mård.

– Ja, hon kommer inte att vara kvar. Med ett kortare kontrakt kan vi klara av det ekonomiskt, men inte på längre sikt. Sen vet jag också att hon har andra alternativ, men det är ingen klubb som hört av sig till oss, säger han.

Räkna alltså med att mästarlaget väljer att plocka in minst en offensiv spelare av klass under sommaren. Samtidigt återkommer landslagsforwarden Lina Hurtig efter långtidsskada och kan nästan räknas som ett nyförvärv.

Mer LFC:

Som vi berättat tidigare har klubben visat intresse för kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé som ersättare för gravida Hilda Carlén. Men sedan Matilda Haglund kommit in och gjort det bra har intresset svalnat.

– Jag ska inte säga att Labbé är helt avskriven, men tipset är att vi mer kommer att satsa på ett komplement till Matilda. Hon har visat att hon är väl värd en chans och dessutom har vi andra hål att täppa till. Spelschemat är också ett bekymmer för nordamerikanska spelare. VM-kval och andra landslagssamlingar gör att de riskerar att missa en hel del matcher, säger Christer Mård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten