Superguide: Här är lokala lagens viktiga matcher

Mars betyder kval- och slutspelstider – en härlig (eller ångestfylld) period för alla sportälskare. Corren har listat de lokala lagen som nu går in i säsongens viktigaste skede.

RP, IBF Linköping, Linköpings VC och Libk är fyra lag som spelar antingen slutspel eller kval under några intensiva veckor.

RP, IBF Linköping, Linköpings VC och Libk är fyra lag som spelar antingen slutspel eller kval under några intensiva veckor.

Foto: Montage

Sport2023-03-13 17:00

INNEBANDY

Linköping IBK herr (SSL)

Inleder sin SM-kvartsfinal mot topplaget Storvreta på fredag. Första hemmamatchen på söndag den 19 mars kl 17 och den kan ni förstås se på Corren.se. Bäst av sju matcher.

– Vi var förberedda på Storvreta. Vi är ganska nöjda med det och vill ta revansch på förra årets slutspel, sa Libks tränare David Gillek efter helgens match. 

Bergs IK dam (allsvenskan)

Slutade näst sist i allsvenskan är nu i samma kvalsteg som både IBF Linköping och Linköping IBK från division 1. Berg möter Varla IBK från Kungsbacka i ett dubbelmöte med start till helgen. Retur helgen efter. Går man vidare därifrån väntar dubbelmöte med antingen Pixbo eller Olofström om en plats i allsvenskan.

IBF Linköping dam (division 1)

Vann division 1 och möter IBF Falun utveckling i ett dubbelmöte. Vinnaren ställs mot antingen GS 86 eller IBK Uppsala Teknologer om en plats i allsvenskan.

– Det var tydligen något lag däruppe som inte ville kvala, därför blev det Falun. Det var inte vad vi hade väntat oss och jag har väl inte stenkoll på dom, säger IBF-tränaren Martin Sävenhed.

Känslan inför kvalet? 

– Roligt, men samtidigt påfrestande och nervöst. 

Linköping IBK dam (division 1)

Har redan slagit ut Nykvarn i ett första steg. Nu väntar Fristad Goif i ett dubbelmöte. Vinnaren möter antingen Huddinge eller Kumla om en plats i allsvenskan.

Linköping FBC herr (division 1)

Har gjort en fin säsong i division 1 och får nu chansen att kvala uppåt. Seriesegraren Skälby väntar i en matchserie i bäst av tre. Vinnaren möter segraren mellan Berg och IBF Örebro om en plats i allsvenskan nästa säsong.

Bergs IK herr (division 1)

Möter IBF Örebro i bäst av tre. Vinnaren ställs mot segraren i mötet mellan Linköping FBC och Skälby om en plats i allsvenskan nästa säsong.

VOLLEYBOLL

Linköpings VC dam (elitserien)

Slutade fyra i grundserien och nu möter man Göteborg i kvartsfinalen i bäst av fem matcher. LVC börjar borta på lördag och spelar första hemmamatchen onsdag 22 mars. Skulle man vinna där väntar troligen seriesegrande Engelholm i en semifinal.

– Det är så jämnt mellan plats fem till åtta att det blir tufft oavsett motstånd. Liksom övriga lag behöver vi göra jobbet, sa LVC-tränaren Andrew Strugnell i helgen.

ISHOCKEY

Mjölby HC herr (division 2)

Kvalserien till division 1 inleddes med förlust mot Pantern, 0–2, i helgen. Ett av fyra lag är garanterad en plats i hockeyettan nästa säsong, men det kan eventuellt bli fler platser beroende på vad som händer med krisande klubbar. MHC möter Bäcken på onsdag i hemmapremiären.

Linköping HC J20 herr (slutspel)

Har fortfarande tre matcher kvar av grundserien, men kommer att få spela SM-slutspel trots en lite sämre säsong. LHC, som spelar i fortsättningsserien, kommer bli valda av ett lag från J20 top 10-serien.

Linköping HC J18 herr (slutspel)

Prestigemöte i sextondelsfinalen då HV71 väntar i bäst av tre. Första matchen spelas hemma på torsdag. Skulle LHC gå vidare blir man vald av något av topplagen från vinterns J18-spel.

HANDBOLL

RP dam (division 1)

Ryckte upp sig rejält under senare delen av säsongen och fixade en kvalplats till slut. Motståndet kommer från division 2 och matchserien avgörs i bäst av tre. Vinnaren spelar i division 1 till hösten.

– Lundagård tog kvalplatsen, men de har ännu inte bestämt sig för om de vill kvala, säger RP-tränaren Patrik Olsson.

LHC:s seniorlag i SHL och SDHL har spelat klart för säsongen, men för målvakten Hugo Hävelid och LHC:s J20-lag lever fortfarande drömmarna om ett långt slutspel.
LHC:s seniorlag i SHL och SDHL har spelat klart för säsongen, men för målvakten Hugo Hävelid och LHC:s J20-lag lever fortfarande drömmarna om ett långt slutspel.
Corren.se sänder

Corren.se sänder som vanligt en hel del sport under våren. Bland annat Linköping IBK:s slutspel i SSL och Mjölby HC:s matcher i kvalserien mot division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om