LHC och padel – sporttexterna som lockade flest 2022

Ett intensivt sportår är framme vid mållinjen och vi tittar i backspegeln på de sportartiklar som lockat till mest läsning på Corren.se 2022. LHC och padelkrisen var två områden, som inte helt oväntat, lockade många, många läsare.

De mest lästa sportartiklarna på Corren.se under 2022.

De mest lästa sportartiklarna på Corren.se under 2022.

Foto: Redaktionen

Sport2022-12-31 08:00

Här är de sportartiklar, som enligt vårt statistikverktyg, lockade till mest läsning på Corren.se under året (liverapporteringar exkluderade):

undefined
Nyheten om att Niklas Persson inte får förnyat förtroende LHC var årets mest lästa sporttext på Corren.se.

10 december: Niklas Persson får lämna: "Tror inte jag är klar med hockeyn"
Efter sex säsonger som spelare och fem säsonger som general manager fick Niklas Persson i början av december beskedet att han inte får något förlängt kontrakt i klubben. "Det är inga hard feelings utan verkligen ett gemensamt beslut. Det är så det ser ut i den här världen när du har ett kontrakt. Vi är överens om att gå skilda vägar", säger Persson. 

undefined
Supporterprofilen Janne Zurawskis död berörde många.

7 mars: Supporterikonen i LHC död: "Med Janne som det startade"
Supporterprofilen Janne Zurawskis hastiga död berörde många. "Det var med Janne som supporterkulturen i Linköping och kring LHC startade. En otroligt varm och fin människa som alltid var välkomnande", sa Peter "Biffen" Karlsson, som tillsammans med Zurawski tillhörde de mest drivande när White Lions, supporterföreningen, grundades och växte under 80-talet.
Janne Zurawski blev 54 år.

undefined
"Padelkrisen" lockade till läsning under året.

17 juni: Chocken: Pdl center Motala avvecklas
Intresset för padel är fortfarande stort, men överetableringen av anläggningar börjar märkas efter pandemin och fler och fler hallar får lägga ned verksamheten. Nedläggningen av Pdl Center i Motala var en av de första i raden som avvecklades.

19 februari: Junlands ilska: "Då får jag böter"
En sen utvisning ledde till en tung förlust för LHC mot Djurgården på Hovet. Lagkaptenen Jonas Junland kokade av ilska efteråt. "Jag är väldigt frustrerad just nu. Jag får inte berätta varför för då får jag böter", sa Junland till CMore. Det var överhuvudtaget en het match på Hovet och LHC-tränaren Klas Östman blev också utvisad efter att ha kastat in en flaska från båset.

undefined
Per Bergstens krönika tog skruv.

24 september: Krönika: Det skulle inte skada med lite mindre avundsjuka i Linköping
Per Bergstens krönika om inställningen till LHC bland Linköpingsborna väckte uppmärksamhet – och känslor. 

24 oktober: Stora padelanläggningen i Linköping försätts i konkurs
PDL Center Alfa City i Linköping försattes i konkurs tidigt under hösten och det intresserade många. Senare har hallen öppnats igen, i ny regi.

22 oktober: Stora irritationen efter tunga LHC-tappet
Återigen en LHC-förlust som väckte extra mycket känslor, då Frölunda kom till Saab arena och vände till seger med 4–3. "Det är tur att det pratas om en tillväxt i domarkåren, så att det blir lite tryck underifrån även där. Samtidigt är det kanske inget som man ska stå och gnälla över. Vi kan spela bättre på slutet", sa LHC:s lagkapten Jonas Junland. 

undefined
Ida Dahls helsike i Vasaloppsspåret var det många som ville läsa om.

6 mars: Östgötska skidstjärnan efter Vasaloppet: "Rent helvete"
Mantorps skidstolthet Ida Dahl hade stora förhoppningar inför klassikern Vasaloppet, men kraftprovet blev till en mardröm för henne. "Enkelt uttryckt skulle jag säga att det var ett rent helvete. Det kändes direkt att jag hade riktigt usla skidor och jag tappade en och en halv minut direkt. Jag försökte att trycka på, men det svarade inte alls", sa en bedrövad Dahl.

28 februari: Östgötske fotbollsprofilen död - publikfavorit i ÅFF
Fotbollsprofilen Göran E Karlsson, med ett förflutet i både Åtvidabergs FF och IFK Norrköping, avled i februari, 58 år gammal. "Som person var Göran till en början ganska tillbakadragen och höll sig mycket för sig själv, men förändrades och blev allt mer social. Men genom alla år var det ett utmärkande drag att han alltid var så snäll", sa Mats Karlsson, vän och ÅFF-profil. 

22 augusti: Fotbollsledaren tappar glädjen efter tumultet
Tumult uppstod efter en juniormatch i fotboll mellan Västervik och Rimforsa, där tre polisanmälningar gjordes och två personer fick föras till sjukhus. "Det tar på glädjen och man tappar sugen", sa Västerviks ordförande och tränare, Petter Grönvall, bedrövat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!