Skrällde direkt på Mantorptravet

På förhand såg ut att bli en favoritbetonad V65-omgång vid lördagens tävlingar på Mantorptravet. Men efter fyra raka favoritfall, blev det hela 60141 kronor till dom som hittade alla vinnarna.

TEMABILD. Travtränaren Oskar Svanberg med hästen Usain.

TEMABILD. Travtränaren Oskar Svanberg med hästen Usain.

Foto: Jeppe Gustafsson

Sport2019-08-25 21:15

Det skrällde direkt, då fältets enda sto Cikoria Frazer bara var bäst i den första avdelningen. Det amatörtränade stoet styrdes fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede av Petter Karlsson. In mot slutsvängen övertog hon taktpinnen och stack undan till en lätt seger. Bara 4 procent av systemen hade streckat vinnaren.

Nästa vinnare i V65-spelet var bara streckad på 3 procent av systemen. Eye In The Sky startade senaste i januari 2018. Igår var Claes Svenssons femåring tillbaka på tävlingsovalen och såg fin ut i uppvärmningen. Valacken placerades i rygg på ledaren. Luckan kom perfekt från rygg ledaren 250 meter från mål och snabbt kopplade valacken greppet och vann säkert.

Kvällens största favorit var King Sir Kir, som i Hästägarepokalen skulle plocka in tre tillägg på startvolten där CassiusIma var svåraste motståndaren. Storfavoriten hamnade vettigt till och började avancera 900 meter från mål i tredjespår. Men kort senare stannade hästen framför och det kostade ytterligare 20 meter mot täthästarna.

CassiusIma som travat utvändigt ledaren större delen av loppet, tog emot King Sir Kir med varma servetter in mot slutsvängen. Redan 200 kvar såg man att CassiusIma skulle vara den starkaste av de två.

– Det var verkligen skönt att han fick visa hur bra han är. I de senaste två starterna har han varit på väg mot segern när konkurrenter skrikit och hejat på sina hästar så CassiusIma blev rädd om galopperade, berättade tränaren Oskar Svanberg efter segern.

I den fjärde V65-avdelningen galopperade favoriten O’Man Flax tidigt. Istället var det hemmahästen Total Recall som tillsammans med Kim Eriksson svepte förbi på sista långsidan och ordnade årets sjunde seger för amatören Karin Hall från Västervik.

– Men idag var det struligt. När vi var halvvägs med hästarna åkte vi på en däckexplosion. Domkraften räckte inte till då vi hade två hästar och bilen var fullastad. Då var jag på väg att ringa och stryka hästarna, men en bärgare kom till undsättning, säger Karin Hall om det som blev ett riktigt äventyr.

– Vi kom väldigt sent till tävlingarna och nästan slängde ut hästar och utrustningen. Någon värmning blev det knappt att tala om. Vi skulle också köra barfota, men det var omöjligt för mig att hinna rycka av skorna. Ändå vann vi med Total Recall och blev trea med Princess China. Det var rena cirkusen, säger Karin och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!