Så gör lokala klubbarna – efter kraven på vaccinpass

Vaccinpass gäller för att komma in på LHC-damernas hemmamatch mot Djurgården på söndag. Men inte sen.

Så gör olika klubbar med vaccinpass eller inte.

Så gör olika klubbar med vaccinpass eller inte.

Foto: Montage

Sport2021-12-01 08:00

– Efter den matchen kör vi enligt gamla principen med max åtta personer per sällskap och med minst en meters avstånd till nästa gruppering, säger klubbdirektören Niclas Björkman.

Från och med torsdagens omgång i SHL-hockeyn är det så kallade vaccinpass som gäller för att komma in i respektive arena. 

Jämfört med herrlaget väljer alltså Linköping HC ett annat upplägg för sina dam- och juniormatcher. Undantaget är SDHL-mötet med Djurgården på söndag, då det är fri entré och det räknas med fler åskådare än vanligt i Saab arena.

I innebandyns superliga planerar Linköping IBK för att använda sig av vaccinpass när serien omstartar efter VM-uppehållet.

– Bara att anpassa sig och lägga till en rutin. Man får se det som positivt att vi trots en pandemi fortfarande ges möjlighet att umgås. Då får man ta att det kan innebära att några extra saker måste göras, säger ordföranden Anders Lindström.

Räknar ni med att tappa någon publik på det?

– Det blir rena spekulationer, men klart att det kan finnas en och annan som irriteras av regler och begränsningar och därför väljer att inte komma. Det får vi vänta och se.

RP-handbollen, i division 1 både på herr- och damsidan, har också beslutat sig för att kräva vaccinpass.

– Vi tror att det är enklare att hantera än att gå tillbaka till tidigare restriktioner, säger sportchefen Patrik Olsson.

I division 2-hockeyn har Mjölby HC inte tagit något formellt beslut, men enligt styrelseledamoten Tobias Ahl är planen att även där ha vaccinkoll utanför arenan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om