Lokala SPORTHELGEN – på en minut: "Ett brett missnöje"

Flerfaldiga målskyttar, ett sent avgörande och en allt säkrare serieledning. Här är våra snabba spaningar från den lokala sporthelgen – på en minut.

Arkivbild på Bergs Emma Hagberg som stod för mål och assist i övertidsförlusten mot Lindås.

Arkivbild på Bergs Emma Hagberg som stod för mål och assist i övertidsförlusten mot Lindås.

Foto: Erik Winell

Sport2023-01-22 20:30

BOTTENKAMP

RP:s damer inledde och avslutande målskyttet mot serieledande S-hof men föll med hela 24–42 och får fortsätta fajtas med de övriga lagen i botten av division 1 södra. S-hof hade 8–2 efter drygt 16 minuters spel och ointagliga 23–9 i paus. Mika Thorsson blev bästa målskytt för RP med sju fullträffar. RP ligger på negativ kvalplats med fyra poäng upp till säker mark.

undefined
Arkivbild på RP:s Mika Thorsson.

I SISTA SEKUNDEN

I förlängningsspelets sista sekund avgjorde Lindås mot Bergs IK i innebandyallsvenskan för damer. I matchen som spelades på söndagseftermiddagen inledde Berg bäst och gick upp i en 2–0-ledning som höll i sig till tredje perioden där Lindås lyckades vända. Med mindre än två minuter kvar kvitterade Berg till 4–4 och tog poäng.

Bergs IK:s tränare Jonas Roback:

– Som natt och dag mot igår (lördagens 0–9-förlust mot Warberg)! Återigen visar tjejerna moral som trots underläge och motstuds kommer tillbaka och löser poäng. Att Lindås sedan avgör i tom bur med en sekund kvar av sudden, spelar mindre roll för oss då de inte spelar i vår serie.

CITATET

"Det är ett brett missnöje". (Magnus Bodin från Hästens Fanz. Efter fredagens hemmaförlust mot Östersund krävde Vita Hästens supportrar ett möte med klubbledningen)

TAPPADE LEDNING

I division 1-bandyn hade Derby 2–1 mot Otterbäcken med 20 minuter kvar. Sen rasade Linköpingslaget ihop och föll med 2–5. Noterbart: Tränaren Kristian Weineholm har snörat på sig skridskorna de senaste matcherna och blev nu också målskytt. I samma serie åkte Åtvidabergs BK med endast 13 spelare till Karlstad för att möta Mosserud i en match som slutade 5–5.

undefined
Derby-tränaren Kristian Weineholm blev målskutt.

SERIELEDNING

IBF Linköping befäste serieledningen i division 1-innebandyn för damer. Klar 5–2-seger mot tabellfyran Trosa.

FYRAMÅLSSKYTT

I herrarnas division 1-innebandy tog Berg tre viktiga poäng i kampen om att bli topp fyra i serien och därmed få kvala. Örebro besegrades på bortaplan med 11–5 – Tobias Claesson gjorde fyra av Bergs mål.

FÖRENINGSDERBY

Linköping Squashklubb har inte bara med ett, utan två lag i squashens division 1-serie för herrar. På fredagskvällen var det derbymatch mellan de båda LSK-lagen och där tog LSK:s lag 2 med Fredrik Johnson, Marcus Staaf och Daniel Kullgard hem alla matcher och vann därmed lagmatchen med 3-0. Laget vann samtliga av helgens tre matcher (LSK 3, Enskede, Norrköping)

undefined
Spelarna från Linköping Squashklubb som spelade i derbymatchen: Simon Von Eckardstein, Samuel Kullgard, Hugo Werner, Fredrik Johnson, Daniel Kullgard och Marcus Staaf.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!