LISTA: Lokala matcher i helgen

Allsvensk jumbomatch och ångestfyllt fotbollskval – här är sporten du bör hålla koll på i helgen.

Foto: Mikael Strand

Sport2016-10-22 10:00

Fotboll

Lördag 14.00: Torstorp–Grebo

Direkt avgörande kval till division 3 på Atlaslunden i Finspång! Båda lagen har vunnit båda sina matcher i kvalgruppen. Grebo har dock ett mål bättre i målskillnad vilket innebär att laget tar klivet upp i trean även vid oavgjort resultat.

Söndag 15.00: IFK Norrköping–Falkenberg

Efter förlusten mot Malmö ser det ut att bli svårt för IFK att försvara SM-guldet. Laget har dock fortfarande en andraplats att kämpa om, en placering som belönas med det så kallade "stora silvret".

Ishockey

Lördag 13.00: Leksand–LHC dam

LHC har fått upp farten och redan gjort ett ryck i tabellen tillsammans med serieledaren Luleå. Nu väntar bortamöte mot Leksand som sladdar i tabellen med endast två segrar på elva matcher.

Lördag 18.30: LHC herr–Djurgården

Två formsvaga lag som endast lyckats ta två trepoängare var hittills gör upp i Saab arena. Djurgården kommer till Linköping med två strafförluster på de tre senaste omgångarna.

Söndag 16.45: SDE–LHC dam

Stockholmslaget SDE, en sammanslagning av Stocksund, Danderyd och Enebyberg, har inlett ligaspelet utan segrar och parkerar sist i tabellen. En enkel munsbit för LHC?

Innebandy

Lördag 16.00: Team Thoréngruppen–Libk herr

Nykomlingarna från Umeå har precis som Libk inlett SSL-spelet något knackigt. Därmed står viktiga poäng på spel för att närma sig lagen ovanför slutspelsstrecket.

Söndag 13.30: Uppsala–Libk dam

Noll poäng och 10–29 i målskillnad. Det är Libk:s facit efter de fyra första omgångarna i SSL. Uppsala, som förra året kom femma och åkte ut i kvartsfinalen mot mästarna Pixbo, har inlett säsongen med två segrar och två förluster.

Handboll

Lördag 13.30: RP dam–Lidingö

Jumbomöte i allsvenskan. Efter att ha inlett med tre raka förluster möts nu RP och Lidingö i Linköpings sporthall. Frågan är vilket lag som spräcker poängnollan?

Lördag 16.00: RP herr–Varberg

Båda lagen har inlett allsvenskan med ett par segrar och ett par förluster och därmed tagit position som mittengäng. Vilket lag tar chansen att haka på topplagen?

Volleyboll

Söndag 15.00: LVC–Hylte

"Vi är inne i en process, det är rätt många nya spelare och jag är ny som tränare och det kommer ta lite tid", sa LVC-tränaren Johan Isacsson efter förlusten mot Falkenberg förra helgen. Nu fortsätter processen mot halländska Hylte som slog Örkelljunga förra helgen.

Rally

Lördag 10.00: Marknadsnatta

180 bilar kommer till start i den klassiska Marknadsnatta med start och mål i Skänninge.Fem sträckor ska avverkas och tävlingen ingår i den Svenska Rallycupen som den sista av sex deltävlingar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om