Källa: Nytt klusterutbrott på universitetet

Ytterligare ett klusterutbrott bland studenter har upptäckts på Linköpings universitet. Ett drygt tiotal studenter uppges ha smittats efter en fest.

Linköping 29 oktober 2020 14:15

Den 19 september deltog studenter vid Linköpings universitet i en privat fest i Tinnerö eklandskap utanför Linköping. Det slutade med att ett 30-tal studenter smittades av coronaviruset. 

Nu kommer uppgifter om att det har skett ytterligare ett klusterutbrott med koppling till Linköpings universitet. En uppgiftslämnare uppger att drygt tio förstaårsstudenter på ett av utbildningsprogrammen har testat positivt för covid-19 efter att ha deltagit i en fest. 

Vi har varit i kontakt med Joakim Nejdeby, stabschef för Liu:s krisledning. Han uppger att universitetet har fått rapporter om "enstaka smittade" på det aktuella utbildningsprogrammet, men tillägger att lärosätet inte får information om alla studenter som smittas. 

Nejdeby skriver i en kommentar: 

– Linköpings universitet ser att smittspridningen bland studenter och medarbetare ökar, på samma sätt som i övriga samhället. Linköpings universitetet följer utvecklingen noga och agerar enligt en fastställd rutin när studenter och medarbetare blir smittade. I den rutinen ingår att stötta vid smittspårning. När det gäller studenter gör vi också övervägande kring olika alternativ för aktiviteter i närtid, till exempel att vissa fysiska moment ställs om till digitala moment. 

Joakim Nejdeby skriver även att universitet planerar att följa torsdagens presskonferens för att därefter ta ställning till om eventuella ytterligare åtgärder ska vidtas för att minska smittspridningen på lärosätet.   

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Fredrik QuistFredrik Quist
Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Universitetet
Östergötland

18 salstentor på universitetet i veckan - cirka 800 studenter anmälda

Östergötland

Det här är det som gäller på LiU: "Läget är betydligt mer besvärligt"

Östergötland

LiU: Fortsatt vissa tentor på plats

Östergötland

Liu-studenten orolig: Ska praktisera trots symptom

Östergötland

Studenter fick brev – av smittskyddsläkaren

Visa fler
Läs mer!
Linköping

Skadegörelse mot bilar i Linköping

Fotboll

Avslöjar: Citys ordförande hoppar av

Åtvidaberg

Flera sjuka på elevhem - har tränat med ÅFF:s herrlag där flera konstaterats smittade av covid-19

Östergötland

Regionen: 45 smittade har avlidit under andra vågen

Fotboll

Klart: talangen från Norrköping spelar i Linköping

Visa fler