Här är den bästa V75-spiken

Foto: Daniel Bennelid

Sport2017-01-21 07:30

Redan i inledande V75-1 kommer en av omgångens mest spelvärda idéer i 6 Global Signature (14 procent) som jag varnade för inför V75-starten 10 december. Då skrev jag så här: "Jag har följt 11 Global Signature och tycker att prestationerna har varit riktigt bra varje gång. Senast fungerade inte över upploppet men han hade sprungit sig trött och ska gå framåt med det loppet i kroppen. I V75 blir det ofta bra tryck på loppen och vinner inte favoriten är jag inne på att den här 8-procentaren slår till."

Det blev säker seger då efter ett riktigt fint slutvarv på en tungsprungen bana. Precis som idag var det på Färjestad han vann och motståndet är ganska likvärdigt nu. Kort distans är inget plus men med framspår är chansen god att hitta ner i en hyfsad utvändig position och det lär bli bra tempo i loppet. Femåringen har hunnit med en start till emellan då han fastnade med sparade krafter i ett fint V75-lopp på annandagen. Den nollan gör att vi får bra betalt nu i ett lopp där det blir "rundspel" på en kvintett.

Omgången innehåller annars två jättefavoriter och medan jag försöker fälla den näst största - 3 Fossens Bonus (V75-5) riskerar svar i spetsstriden - så förlorar den största knappast. 2 On Track Piraten (V75-3) fick inte vara med på V75 i senaste starten. Man plockade bort Gulddivisionen ifrån kupongen då han var en alltför trolig vinnare. Det ser inte värre ut nu: 5 Royal Fighter har inte presterat på topp på länge och 9 Thai Broadway måste allt klaffa för samtidigt som favoriten slösat onödig energi. Det lär inte hända och ifrån ledningen blir det en "promenad i parken". Vid favoritstrykning påminner jag om att Thai Broadway kommer in på turordningen så för mig är det givet med Royal Fighter som reserv.

När jag tidigare i veckan gjorde Stryktips-sidan så försökte jag som vanligt förutse hur streckprocenten skulle hamna. Med mindre än ett dygn kvar till spelstopp har flera favoriter streckats betydligt mer än jag trott. Visst bör det rätta till sig lite under lördagen, och visst lär några av dem leverera, men i tre fall är streckprocenten på tok för hög. Jag talar om trion Bournemouth, Everton och West Bromwich där jag förvisso bara spikade en (West Bromwich) på det stora systemet. Nu förordar jag dock gardering även där - WBA kommer från en usel insats och är inget lag man vill hålla i handen som 74-procentare. I Evertons fall har bortaspelet varit svagt hela säsongen och Bournemouth föll för sin del mot beskedliga Hull senast. Jag tyckte tidigt att omgången såg lurig ut och med storfavoriter som dessa kan utdelningen dra iväg. Inga On Track Piraten-vibbar direkt och det är dessutom jackpot på Stryktipset.

V75-förslag

(i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 6 Global Signature (8)

V75-2: 11, 2, 1, 8, 3, 12, 9 (6)

V75-3: 2 On Track Piraten (5)

V75-4: 14, 1, 10, 6 (13)

V75-5: 3, 2, 7, 5 (9)

V75-6: 3, 10, 11, 8 (4)

V75-7: 14, 11 (10)

896 rader = 448 kr

Spelkrönika

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!