Christiansen hjälte för Malmö med två drömmål

Malmö FF-ikonen Markus Rosenberg har pensionerat sig och lämnat över som lagkapten till Anders Christiansen. I premiären hemma mot Mjällby visade dansken vägen med två kanonmål.
–Jag vill inte ens börja jämföra mig med "Mackan", säger 30-åringen efter 2–0-segern.

Malmö FF:s Anders Christiansen, ny lagkapten efter pensionerade Markus Rosenberg, satte 1–0 till skåningarna i den allsvenska premiären hemma mot Mjällby.

Malmö FF:s Anders Christiansen, ny lagkapten efter pensionerade Markus Rosenberg, satte 1–0 till skåningarna i den allsvenska premiären hemma mot Mjällby.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2020-06-15 21:05

Det första målet dundrade Anders Christiansen in i den 51:a matchminuten när han bjöds på yta framför straffområdet. Carljohan Eriksson i Mjällbymålet hade inte en chans.

Det hade inte heller bortamålvakten när Christiansen skickade in en volley på tilläggstid.

Personen som beskrev målet bäst var kanske Mjällbytränaren Marcus Lantz.

– Det är klass på grejerna han gör, Christiansen. Han skjuter så hårt på första – jag tyckte att de stod och lagade målet nu efteråt. Det bara smäller. Sedan ett inlägg som han dammar dit en volley, säger Lantz.

"Är mig själv"

Christiansen har tagit över som lagkapten i MFF efter klubbikonen Markus Rosenberg – anfallsstjärnan som de sex senaste åren lyfte Malmö till nya höjder i både allsvenskan och ute i Europa pensionerade sig efter fjolårssäsongen.

Nu visade den nye kaptenen vägen direkt med två kanonmål, men han vill inte jämföra sig med Rosenberg.

– "Mackan" är en kulturbärare. Han är kanske en av de två största i Malmös historia. Jag vill inte ens börja jämföra mig med "Mackan". Jag är mig själv och det har jag sagt så många gånger. Jag spelar samma typ av fotboll jag alltid spela och jag representerar mig själv och hjälper laget och Malmö att få fler meriter, säger Christiansen.

Saknar publiken

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson:

– Han betyder mycket för laget. Det har han gjort i många år nu. Och han har steppat upp de här månaderna. Han är en samlingspunkt för de äldre och de yngre spelarna.

Fullträffarna kom i målet nedanför ståplatsläktaren. Någon publik fanns det ju dock inte att jubla inför på grund av restrektionerna i kölvattnet av den pågående coronapandemin.

– Det är klart att vi har längtat efter att ha spelat framför supportrarna. Det är alltid speciellt att spela en hemmapremiär här i Malmö. Det är klart att det hade varit skönt med 20 000 (åskådare), men jag tycker att vi gör en professionell insats, säger Christiansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!