April, april – gick du på den?

Flera Linköpingsklubbar har hängt på trenden med aprilskämt – bland annat Nocout som släppte ett pressmeddelande om att klubben ska ta över Tinnis.

Foto: Max Elofsson/Bänkt Olsson/Jens Bollius/ Montage: Corren

sport2019-04-01 15:44

"Äntligen! Linköpings kommun har länge letat efter en lösning för Tinnis eftersom kommunen behöver lägga sitt fokus på bygget av den nya simhallen. Därför är det fantastiskt kul att kunna berätta att NocOut.se idag träffat ett avtal som innebär att IK NocOut.se tar över driften och ansvaret för Linköpings fina badsjö" står det i pressmeddelandet som lagts upp på Nocout:s hemsida. Källan till aprilskämtet är klubbens vice ordförande Anders Widelius.

– Ett aprilskämt? Nej, det här är dagens sanning, säger Widelius och skrattar.

– Jag tycker det är roligt med aprilskämt. Min familj, kollegor och nu även Nocout har fått känna av det.

Hur kom du på idén till aprilskämtet?

– Vi snackade först om att vi skulle lägga ut att vi ska ta över någon mindre anläggning någonstans. Men jag sa att bygget av simhallen och Tinnis har det skrivits mycket om och att det vore kul att hitta på något om det, säger Widelius.

Aprilskämtet kommer till sin spets när det står att hela projektet ska finansieras med skattemedel – pengar som egentligen skulle återbetalas till kommunens invånare i form av skatteåterbäring. Enligt "pressmeddelandet" är Ture Triberg på Skatteverket glad för att pengarna går till något som kan ge bättre hälsa åt Linköpingsborna. Tidigare år har skatteåterbäringen ändå bara gått till godis och chips.

– Vår plan var att det skulle börja seriöst och sedan bli lite mer galet. Börjar man lägga ihop allting blir det bara dummare och dummare. Men ett perfekt aprilskämt är egentligen det som leder till någon form av handling. Om det här skulle vara helt lyckat skulle det vara fullt av folk vid Tinnis i kväll på "invigningen" för att få bada i en 27-gradig badsjö. Det hade varit jätteroligt, säger Widelius.

Andra aprilskämt som har upptäckts är bland annat att Tiger Woods ska vara med på Tappra barns välgörenhetsgolf på Hooks herrgård och att det svenska MMA-landslaget ska gå ihop med Finland till EM och kallas "Team Swinland". Därmed får landslagstränaren Anders Ohlsson, som också är tränare hos Kampsportcentret i Linköping, tampas med två nationer. Även Linköping HC går ut med ett aprilskämt där de meddelar att SHL-matcherna i fortsättningen kommer att spelas i Stångebro ishall. Där är planen att ishallen ska rustas upp då LHC lyckats häva hyresavtalet med kommunen. En av de stora nyheterna i samband med flytten från Saab arena är att den klassiska brickan med stekt korv, pommes och gurkmajonnäs kommer att finnas till försäljning från och med SHL-premiären. LHC:s tillförordnade klubbdirektör Anders Bouvin berättar också att ambitionen med den nya ståplatsläktaren är att skapa en svensk motsvarighet till Dortmunds ”Südtribune”.

– Jag tycker det är roligt att man en dag om året får lagligt ljuga och lura andra människor utan att någon tar illa vid sig. Det är bara kul, säger Noucout:s Anders Widelius och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om