Ännu en fin skalp för City

Linköping City fortsätter att göra bra resultat på försäsongen inför ettan. Degerfors besegrades borta på tisdagen.

19 februari 2019 21:43

– Hela kollektivet var bra, med många starka defensiva insatser. Det var fokus på försvaret också, säger Jonathan Johansson som vikarierade som Citycoach när Melke Alan var upptagen av tränarutbildning.

Linköpingslagets segermål, till 1–0 (0–0) på Stora Vallas konstgräs, B-planen bredvid den klassiska arenan, kom i 80:e minuten genom Staffan Hedbäck. Nyförvärvet från AFK Linköping nickade in en inläggsfrispark från Matheus Garcia Fernandes.

City gjorde en kanonmatch, men det ska sägas att motståndet kanske inte helt och hållet var superettanmässigt. Degerfors matchade både bänkspelare och U19-spelare.

Men det går inte att ta ifrån City att laget slagit IFK Norrköping, Syrianska och Degerfors i vinter, plus kryssat mot Västerås. Det defensiva blocket av förberedelserna har varit lyckligt.

Förlusterna har kommit mot allsvenska klubbar som Örebro SK och Kalmar FF.

– Vi har fått en bra start. Många är imponerade av vårt aggressiva försvarsspel och farten i vårt anfallsspel. Vi har har hunnit få bra lagsammanhållning också, säger anfallaren Adam Larsson, den nye Motalakillen i City.

Nu går City in i en annan fas. Match mot Sylvia väntar nu 5 mars, sedan match mot Åtvidaberg och efter det träningsläger i Spanien.

– Ett offensivt block väntar. Vi ska vara här och nu och ge allt varje träning och varje match. Vi ska leva fotboll, säger Jonathan Johansson.

Testspelarna Santa Cruz från Paraguay och Carlo "Hulken" Yael från Mexiko gjorde båda bra insatser mot Degerfors.

En och en halv månad återstår till division 1-premiären där Linköping City startar norrserien hemma på Linköping arena mot Boden den 7 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa