Ny form av fotboll visas i Motala

En för Motalas del ny form av fotboll visas upp på Idrottsparkens äldre konstgräsplan i helgen. Det är nya Blackhawks som har träningsläger med inbjudna gäster.

Nya Blackhawks visar upp sig på Idrottsparken i Motala i helgen. Scrimmage är ett matchliknande träningsspel.

Nya Blackhawks visar upp sig på Idrottsparken i Motala i helgen. Scrimmage är ett matchliknande träningsspel.

Foto: Jens Bollius

AMERIKANSK FOTBOLL2019-02-22 17:30

På lördagen kör Motala-Vadstena amerikanska fotbollförening totalt sex timmars träning och på söndag förmiddag genomförs en så kallad scrimmage.

Blackhawks är nykomling i division 1 och ska spela sina matcher på Charlottenborgs IP i år. På Idrottsparken genomför Blackhawks träningsmatcher mot två av Sveriges bästa division 1-lag i helgen, Ekeby Greys och Västerås Rooeders.

– Även om vi har två månader kvar till första match blir det en bra värdemätare hur långt fram Blackhawks ligger i sin träning och förberedelser, kommenterar Blackhawks starke man Niclas Steklmacher.

Träningsmatcherna kommer vara i en så kallad "scrimmage". Det betyder att varje lag får tio chanser att pröva sitt anfall mot ett annat lag och sedan tio chanser att pröva sitt försvar.

– Vi kommer inte använda special-teams där bland annat sparkar ingår. Det kommer vara något längre perioder mellan spelen då vi prövar och fixar saker mellan spelen. Taktik är viktigt i amerikansk fotboll och träningsmatcherna är till för att testa Blackhawks spelbok och hitta där det inte fungerar eller finns problem. Genom att så tidigt möta bra lag skapar Blackhawks en stabil grund inför den intensiva period som nu står framför oss där de sista delarna skall fogas samman, säger Niclas Steklmacher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!