Motala-klubben får byta arena

Charlottenborgs IP var tänkt att bli Blackhawks hemmaplan. Nu blir det istället Råssnäsplanerna som det kommer spelas amerikansk fotboll på.

Blackhawks tar amerikansk fotboll till Råssnäsplanerna.

Blackhawks tar amerikansk fotboll till Råssnäsplanerna.

Foto: Jens Bollius

Amerikansk fotboll2019-04-09 14:00

När det i januari blev klart att Blackhawks skulle spela sina matcher i Motala så var det Charlottenborgs IP som de blev erbjudna. Men nu har de planerna ändrats och nu är det istället Råssnäsplanerna som det ska spelas amerikansk fotboll på.

– Det tänkte vi och det var mest av en slump. Jag pratade med fritidschefen Åsa Grellsgård och vi kom fram till att varför inte erbjuda dem en ännu bättre plan. Råssnäsplanerna används ju inte så mycket och det är ju en jättefin yta, säger Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinsson.

Kommunen ska nu fräscha upp planerna och även införskaffa målställningar för amerikansk fotboll.

– Vi försöker ju hjälpa dem med en del saker. Det finns ju redan jättefina omklädningsrum så jag är av den uppfattningen att det är en jättebra lösning, säger Martinsson.

Arbetet med att anpassa planerna för amerikansk fotboll ska vara klart veckan efter påsk och Blackhawks ledare Niclas Steklmacher håller med om det är en utmärkt lösning.

– Vår ordförande Sara Andersson och jag har varit där och tittat i dag och vi är jättenöjda. Vi är jättetacksamma för vad Motala kommun har gjort för oss, säger Steklmacher.

Blackhawks, som bildades förra våren, gör i år sin första säsong i seriespel i division 1. Premiären spelar de borta mot Karlstad Crusaders utvecklingslag 28:e april.

Den historiska första seriematchen i amerikansk fotboll i Motala spelas en vecka senare den 4:e maj.

– Då blir det östgötaderby mot Norrköping. Då hoppas vi att det blir många som kommer och tittar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!