"Alla behöver en spark i baken"

Andrew McWilliam plockade hem 15 poäng åt Linköping VC. Men Falkenbergs unga och starka lag plockade hem segern. "Våra misstag vid viktiga stunder i matchen avgjorde", säger McWilliam.

24 mars 2019 18:39

1–3 förlust senast – 1–3 förlust nu. Falkenberg har nu matchboll mot LVC i kvartsfinalen.

– Vårt flyt kom av sig för lätt. Falkenberg spelar väldigt känslofyllt och när de får flyt är de väldigt bra, säger spikern Andrew McWilliam.

Efter att LVC vunnit första set tappade de mark i andra. Energin gick ner och det kändes som att de inte tog i tillräckligt mycket för att vinna de svåra bollarna. Det gjorde att Andrew McWilliam skrek till lite extra på planen för att få igång maskineriet i laget. En liten uppryckning syntes – men räckte inte till.

–  Alla behöver en spark i baken ibland, säger McWilliam om situationen.

Det var några beslut från domarna som kändes osäkra, något som ett frustrerat Linköping la mycket energi på. Andreas Eriksson drog därmed också på sig ett gult kort.

– Domarna gör misstag och jag gör misstag också. Men det handlar först och främst om oss själva. De gör vad de kan men vi behöver fokusera på det vi kan kontrollera. Lite av vår frustration kom ut på dem, säger McWilliam.

Det kändes som frustrationen kom från båda lagen.

– Det är svårt att inte lägga fokus på domarna ibland. Men som sagt, de gör sitt bästa. Om jag tycker att det andra laget rör nätet och jag skjuter bollen utanför har jag fortfarande skjutit bollen utanför, säger McWilliam.

Det är match på tisdag igen. Vinner Falkenberg tar de sig vidare till semifinal. Om LVC förlorar är laget dock inte utslaget från slutspelet utan kommer att få möta Lund eller Habo i en ny kvartsfinal.

–  Vi måste vara smarta och analysera några taktiska saker. Vi ska inte förändra för mycket men tänka på att inte hamna i en känslomässig berg- och dalbana. Vi ska fokusera på oss. De har bra fans i Falkenberg så det kommer att bli kul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa