Åkte ur – så ska KFUM ta sig tillbaka

KFUM Linköping ramlade ur högsta ligan med dunder och brak. Nu är fokus inställt på att bygga en starkare organisation och ta sig tillbaka. "Vi har ingen brådska, det får ta den tid det tar", säger KFUM:s eldsjäl Nuri Aslan.

26 april 2019 11:00

Det var ingen rolig säsong i den svenska futsalligan sett med KFUM-ögon. 17 poäng på 26 matcher innebar att laget slutade nästjumbo och får nästa säsong börja om i division 1. KFUM led svårt av spelarbrist under den senare delen av säsongen och tappade ofta poäng mot slutet av matcherna när orken tröt.

– Det blev lite olyckligt i och med att ett par spelare slutade i mellandagarna samtidigt som transferfönstret stängde den 15 januari. Vi hade inte tid att ta hit nya spelare och vi blev för tunna, säger Nuri Aslan.

Nu tas ett omtag mot nästa säsong – i helgen som kommer ska styrelsen samlas och dra upp riktlinjerna för framtiden. Målet är klart: Föreningens organisation ska bli starkare.

– Vi behöver en bättre grund att stå på. Visst vore det kul att ta sig tillbaka till SFL direkt, men det är inget måste. Får vi behålla stommen av spelare och kan fylla på med ett par namn har vi definitivt chansen att gå upp redan nästa säsong, men det gör inget om det tar några år till, säger Nuri Aslan.

Några av förra säsongens nyckelspelare kommer med all sannolikhet att bli kontaktade av SFL-lag. Målet är att ha stora delar av truppen klar innan sommaren, då är även förhoppningen att tränarfrågan ska lösas.

– Vi har bokat in några möten, men det är svårt med tränare som är specialiserade på futsal, säger Nuri Aslan.

Till nästa säsong kommer antalet division 1-serier att krympa från sex till fyra med 8-10 lag i varje serie. Klart är att det inte kommer att bli lika många matcher som i svenska futsalligan.

Det som också är klart är att satsningen på damlaget fortsätter på sitt tredje år och diskussion med några fotbollsklubbar angående uppstart av ungdomslag i KFUM har börjat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson