AIK-talang ska visa upp sig för City

Kända namn som Lawson Sabah och Fredrik Alm finns med. Men det blir också många nya ansikten när Linköping City träningsspelar mot PSC Soccer.

Jonathan Larsson i Helsingborgs tröja under en match mot Värnamo 2018.

Jonathan Larsson i Helsingborgs tröja under en match mot Värnamo 2018.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Fotboll2019-11-18 18:25

– Det kan bli uppemot elva testspelare, säger Citys manager Khalid Neshati inför mötet med det amerikanska laget på Linköping arena.

Sporten skrev redan i förra veckan om Sirius Sherko Faiqi och Sierra Leones innermittfältare Khalifa Jabbie som båda kommer att finnas med i matchen. Utöver dessa ska även AIK-talangen Leonardo Garroz och Forwards Laurence Bell få speltid. En intressant start gör även Östers högerback Jonathan Larsson, 22-åringen lämnade Helsingborg för Öster inför säsongen men har knappt spelat någonting alls i superettan.

– Det är ganska enkelt, visar de potential och att de fungerar i vår miljö så vill vi att de ska vara kvar och träna med oss. Har inte spelarna de kvalitéer vi önskar så får de åka hem, säger Khalid Neshati.

Fransmannen Maurice Sylla, en 26-årig mittfältare, landade i Linköping under måndagen och ska också spela. Tanken var även att Malmö FF:s tredjemålvakt Mathias Nilsson skulle kommit till Linköping, men för tillfället är det inte aktuellt.

– Det gick inte att lösa nu, men troligen kan han komma senare i vinter och visa upp sig, säger Khalid Neshati.

Från årets Citylag är duktiga ytterbacken Yasuoka Takuto högaktuell för en flytt till superettan. Både AFC Eskilstuna och Västerås SK har anmält intresse och bud har kommit in till City. 

– Han trivs bra hos oss och är inställd på att spela division 1-fotboll. Vi måste se till så att det blir så bra som möjligt för alla parter, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!