Två nya spelare till ÅFF

ÅFF har gjort klart med två nyförvärv till nästa säsong.

22 oktober 2015 09:56

I söndags blev det klart att ÅFF ramlar ur allsvenskan, men redan nu har klubben börjat att rusta inför nästa säsong i superettan. Under torsdagen presenterade ÅFF två nyförvärv:

Simon Alexandersson, anfallare från Vimmerby, och Mahmoud Eid, offensiv spelare från Nyköpings BIS och landslagsspelare för Palestina.

–  Det här är två spelare vi följt under en längre tid och vi har imponerats av det vi sett. Vi tror att både Simon och Mahmoud kan utvecklas ytterligare i vår miljö och det är två killar som har visat tydligt att de vill till Åtvidabergs FF, säger sportchefen Mats Karlsson på ÅFF:s hemsida.

Simon Alexandersson testades av ÅFF redan i våras och gjorde då två mål på åtta minuter i ett inhopp mot Örebro. Den här säsongen har han gjort elva mål på 19 matcher för Vimmerby i division 2.

Mahmoud Eid har spelat division 1-fotboll med Nyköping under den gångna säsongen och gjort 13 mål och lika många assister på 23 matcher. Flera klubbar ska enligt uppgift ha varit och ryckt i den offensiva spelaren, som kan spela på många olika positioner, både på mittfältet och i anfallet.

– En spännande spelare som är bra offensivt. Han är vänsterfotad och har bra målsinne och bra passningsfot, säger Mats Karlsson.

Själv säger Mahmoud Eid till Sörmlands Nyheter:

– Det var till sist inget snack. Åtvidaberg har följt mig i flera år. De ville att jag skulle testträna hos dem i somras och när de kom med ett färdigt bud så här tidigt kände jag att det var helt rätt.

Det var tre allsvenska klubbar som hade konkret intresse, inklusive Åtvidaberg som har åkt ut och J-Södra som är nykomling. Den tredje allsvenska klubben var Örebro SK, som nyligen säkrade kontraktet.

– Men speltid betydde allt för mig. Jag är tänkt för en stor roll i Åtvidaberg, i första hand som vänstermittfältare och i ett annat spelsystem som nummer nio. Och att veta det innan i en så proffsig klubb som Åtvidaberg känns jättebra, säger Eid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!