Tinnerholm: "Jag är grymt nöjd"

ÅFF tappar sin högerback Anton Tinnerholm till Malmö FF. Under fredagen blev affären helt klar.

11 juli 2014 11:11

Tinnerholm presenterades på en presskonferens vid lunchtid i Malmö och Brokindssonen har skrivit på ett kontrakt med MFF som löper över 3,5 år.

- Jag vill tacka ÅFF, fotbollsgymnasiet, alla polare runt omkring och i klubben för den utveckling som jag haft som spelare. Det här en perfekt chans för mig att få i Malmö, säger Tinnerholm till Corren.

Den första kontakten mellan MFF och hans agent Per Jonsson togs för dryga två veckor sedan, och de sista detaljerna i övergången blev klara under fredagsförmiddagen. Enligt vad Corren erfar får ÅFF mellan 1-1,5 miljoner kronor för Tinnerholm.

- Det har gått rätt så snabbt allting och jag är glad över att ÅFF också kunde få en slant för mig. Det känns bra, säger Tinnerholm som börjar träna med MFF på måndag.

Tinnerholm blir spelklar när transferfönstret öppnas 15 juli och får alltså se lördagens allsvenska möte mellan Malmö och just hans gamla klubb ÅFF från läktarplats.

- Peter (Swärdh, ÅFF-tränaren) ville väl först att jag skulle vara med och spela för ÅFF, men efter lite snack kom vi fram till att det var bäst att jag stod över. Det skulle känts märkligt att spela en sådan match.

Tinnerholm kommer att åka till hotellet i Malmö där ÅFF laddar för matchen och ta ett "adjö" av sina förra lagkompisar.

- Jag ska önska dem ett lagom lycka till, säger högerbacken och skrattar.

Om det blir kvalspel till Champions league återstår att se för Tinnerholm.

- Truppen är redan anmäld och sedan får klubben anmäla en extraspelare i efterhand, så vi får se vem av nyförvärven som Åge (Hareide, tränaren) väljer, men visst vill jag gärna spela.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus