Skrabb blir kvar i ÅFF

Ung och oprövad, men Simon Skrabb gjorde ändå avtryck i Åtvidabergs FF. Nu blir finländaren kvar ytterligare tre år med ÅFF.

23 december 2014 17:45

– En julklapp för oss. Simon kommer bli en mycket bra spelare nästa år, det är jag helt övertygad om, säger ÅFF:s sportchef Mats Karlsson till Corren. 19-åringen lånades in från finska FF Jaro inför den här säsongen, och visade sig snabbt besitta goda kvaliteter. Mittfältaren gjorde 18 framträdanden i allsvenskan, varav två från start.– En av de bättre talangerna vi haft i ÅFF på många år. Det känns väldigt bra att vi lyckades lösa det här, säger Mats Karlsson.

ÅFF hyr Simon Skrabb från FF Jaro, en uppsida för båda klubbarna, menar Mats Karlsson.  – Det har tagit lite tid att hitta en lösning, Simon har velat spela vidare hos oss, men är ju samtidigt Jaros guldklimp och de ville inte släppa honom. Nu har vi hittat en bra lösning båda klubbarna.

Under året har 19-åringen tagit plats i det finska U21-landslaget och medverkat i tre officiella landskamper, samt spelade två U20-landskamper mot Sverige där han gjorde matchens enda mål i den första kampen.

Claes Nilsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!