Så ska ÅFF-ikonerna hyllas

De tre trotjänarna som nu slutar kommer att hyllas och avtackas av Åtvidabergs FF i samband med måndagens hemmamatch mot Örebro SK.

21 oktober 2015 15:04

Kristian Bergström, Daniel Hallingström och Henrik Gustavsson har alla bestämt sig för att avsluta sina karriärer efter säsongen och ÅFF förbereder nu en avtackningsceremoni före sina klubbikoner i samband med säsongens sista hemmamatch, mot Örebro SK på måndag.

– Den är ju betydelselös om man ser till tabellen, men jag hoppas att många tar chansen och kommer hit för att visa sin uppskattning för de här tre fantastiska spelarna och för vad de gjort för ÅFF, säger klubbdirektören Lars Wilhelmsson.

Exakt hur avtacksningsceremonin kommer att se ut är inte helt klart, men den sker på innerplan före avspark och de tre spelarna ska uppmärksammas rejält för sina insatser i ÅFF-tröjan.

ÅFF-tränaren Roar Hansen säger sig inte riktigt ha bestämt sig för hur han ska göra med laget, men räkna med att de veteraner som aviserat att det är färdigspelat finns med från start i hemmamötet med Örebro på måndag. Det blir sista framträdandet på Kopparvallen för Henrik Gustavsson, Daniel Hallingström och Kristian Bergström.

– Om nu många är ledsna för att chansen till nytt kontrakt är borta, så hoppas jag att de ändå kommer för de här killarnas skull. De har gjort så mycket för klubben under så många år och förtjänar verkligen att hyllas rejält, säger Hansen, som också öppnar för att i avslutningsmatcherna ge några yngre spelare chansen med tanke på framtiden.

Varken Örebro eller Gefle har något speciellt att spela för, vilket kan öppna för lite andra tankar än vanligt i laguttagningen.

– Hade vi mött lag som på något sätt varit inblandade kring något av strecken hade jag inte tänkt i de banorna. Men nu kan det bli någon slags mix, säger Roar Hansen.

I kväll kommer Åtvidabergs FF att ha ett medlemsmöte där man bland annat informerar om Kristian Bergströms nya tjänst där han kommer att bli ansvarig för att knyta nya talanger till klubben och bygga upp ungdomsorganisationen från fotbollsskolan ända upp till U19-laget. Han kommer dock inte att vara någon tränare eller ledare i organisationen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!