LIVE: Trio tog avsked på Kopparvallen

Tre Åtvidabergsveteraner tog avsked av hemmapubliken i måndagens match mot Örebro. Och de bjöd farväl med ännu en förlust - 2-3 mot allsvenskans formstarkaste lag.

26 oktober 2015 17:14

FOTBOLL/ÅTVIDABERG

Det blev förlust i sista hemmamatchen för de tre trotjänarna i ÅFF Henrik Gustavsson, Daniel Hallingström och Kristian Bergström.

– Det är med kluvna känslor man går in i omklädningsrummet nu. Det var stort att få så mycket hyllningar före och efter match, men samtidigt vill man ju gärna gå ifrån planen med tre poäng.

Henrik ”Fimpen” Gustavsson stod kvar i spelargången efter matchen och fick en jacka över axlarna av målvaktstränaren Leif Eriksson. Han försökte snabbt summera allt det han varit med om under sina 19 säsonger i ÅFF.

– Det är så mycket, så många matcher. Det är med rätt mycket stolthet man lämnar det här, man känner att man gjort en hel del bra för klubben. Men nu är det snart slut.

Om sin egen insats under matchen sa han:

– Ringrostigt i 45 minuter. Sen tycker jag att jag kom igång ganska bra.

Någon räddning du var mer nöjd med än någon annan?

– Nja, det är svårt så här snabbt inpå, men jag såg rätt så fort att den där Ajdarevic (Astrit) inte gick att lita på och när han slängde iväg ett skott från 35 meter är jag rätt nöjd med att jag hann med att få en hand på den och styra den i ribban.

Med en dryg kvart kvar att spela så fick ÅFF straff, efter att John Owoeri rasat omkull. Då var det tydligt att publiken i alla fall ville se en speciell straffskytt. Unisont skanderade de ”Fimpen, Fimpen, Fimpen”.

– Jag hörde det, men jag fick nog min chans mot Öster för ett par år sen och då sköt jag utanför. Så jag tänkte att de kan skrika, jag går inte upp och slår den i alla fall (skratt).

Det är inte särskilt svårt att hitta den match under karriären som han minns allra mest.

– Vasalund borta 2009, när vi gick upp. Då kom vi från ingenstans och lyckades avgöra mer eller mindre på övertid inför alla ditresta fans. Det var en magisk match som jag aldrig kommer glömma.

Mot ÖSK gjorde Fimpen match 672 i den blåvita tröjan, två fler än Kristian ”Pligg” Bergström. Ett rekord som lär bli näst intill omöjligt att slå.

– Kanske kör ”Pligg” en säsong till ändå när han får veta det, sa Fimpen och skrattade.

Pligg fick chansen att svara direkt.

– Jag var ju borta härifrån under sex säsonger. Där har du förklaringen.

Hans känslor var liknande ”Fimpens” när slutsignalen gick.

– Det känns tomt, verkligen. Nu vet man att man inte ska kliva ut här igen för match. Samtidigt är jag tacksam för det jag fått uppleva och hyllningarna vi fick i dag. Det kändes stort. Han stod kvar länge ute på plan, fick blommor och vinkade åt publiken som sjöng hans namn.

– När de stod kvar där ute i kylan så kändes det rätt att jag också var där. Man vill på något sätt ge tillbaka lite av allt det man fått. 

Peter Calén

Så var matchen LIVE.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!