Pligg: "En konstig känsla"

ÅFF:s Kristian Bergström blev historisk som allsvenskans äldste målskytt och frågan är nu om det var slutpunkten för en fantastisk karriär.

Foto:

ÅFF2014-11-01 09:07

- Det här målet har ingen betydelse för beslutet om jag ska fortsätta eller inte. Jag ska ta några dagar och smälta det här, sedan får vi se, sa 40-åringen efter hyllningarna och den allsvenska avslutningen på Kopparvallen.

ÅFF besegrade mästarna Malmö FF med 2-1 på Kopparvallen och Kristian Bergström avgörande mål i matchminut 66 var förstås den stora snackisen efteråt.

I årets sista match lyckade ÅFF-veteranen göra sitt första mål för säsongen och därmed radera ut Gösta Löfgren (IFK Norrköping) rekordnotering som allsvenskans äldste målskytt genom tiderna.

40 år, 9 månader och 24 dagar gammal så sätter Bergström bollen i nät, på ett något märkligt sätt.

Åtvidaberg öser på för ett segermål mot redan klara mästarklubben Malmö FF. Bergström kommer rusande längs vänsterkanten. I mitten stormar Ricardo Santos fram.

Bergström slår in bollen.

Santos når den inte. Filip Helander missar den, liksom Zlatan Azinovic, målvakten som bara minuter tidigare ersatt skadade Robin Olsen. Det är knappt styrfart på bollen när den rullar in nära stolpen.

- Det var en konstig känsla att se bollen gå in på det sättet. Jag hade hellre satt några av mina frisparkar, sa Bergström och log efteråt.

Han syftade då på två giftiga frisparkar han hade under matchen, varav en träffade stolpen.

Lördagens match kan ha varit den sista för Bergström i karriären. I så fall blev det en lysande slutpunkt, men han öppnar fortfarande för en fortsättning.

- Vill ta ett beslut som jag verkligen tror på. Jag måste försöka komma fram till om jag kan prestera bättre nästa år och det svaret har jag inte ännu, fortsatte Bergström.

ÅFF-hjälten gratulerades efter matchen av en gammal bekant, backen Anton Tinnerholm som nu spelar i Malmö och som dessutom hade lyckan att göra mål när han återvände till Kopparvallen. Hans mål betydde 1-0 till Malmö i den första halvleken och Tinnerholm valde att inte jubla efter målet, av respekt till sin förra klubb.

- Det var en speciell känsla att komma hit igen och att delar av publiken ställde sig upp och applåderade efter mitt mål kändes stort, sa Tinnerholm.

Ricardo Santos kvitterade till 1-1 för ÅFF i den första halvleken och klättrade därmed upp på en delad andraplats i skytteligan med sina 17 mål.

- Det måste jag vara jättenöjd med, sa Santos som nu är het på transfermarknaden inför vintern.

En som vi vet redan lämnar ÅFF är Tom Pettersson. Han är sedan tidigare klar för IFK Göteborg och avslutade sin tid i ÅFF-tröjan med en ny, storstilad insats.

- Det är blandade känslor nu. Jag har haft väldigt många fantastiska stunder här som jag aldrig kommer att glömma. Det är alltid en glädje att komma hit, vi skrattar ihop, vinner ihop, förlorar ihop, gör roliga grejer ihop. Jag är evigt tacksam för den tid jag haft här och den gemenskap som finns här tror jag aldrig att jag kommer få uppleva igen.
- Samtidigt börjar ett nytt kapitel som jag ser fram emot väldigt mycket. Att få spela med min favoritklubb är en dröm jag haft ända sen jag var liten och det ska bli oerhört inspirerande.

ÅFF slutade, för tredje året i rad, åtta i allsvenskan och tränaren Peter Swärdh sammanfattade årets insats med ordet "fantastisk".

Så var liverapporteringen från matchen:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!