ÅFF-tränarens kritik: "Dåligt domslut"

ÅFF gjorde en ganska bra insats på bortaplan mot Trollhättan. Fast några poäng skulle det inte bli efter att en omdiskuterad straffspark avgjort matchen.

19 maj 2019 19:00

Trots att favorittippade Trollhättan tidigt tog ledningen genom Albinot Rexhepi i den sjunde minuten så gav ÅFF inte upp.

Tvärtom.

Kvitteringsmålet lät inte vänta särskilt länge på sig när Ludvig Holmertz slog in Adam Egnells millimeterprecisa inlägg på volley.

– Ett riktigt snyggt mål, berömde ÅFF-tränaren Rickard Johansson.

Även om Trollhättan hade det mesta av spelet så kändes 1–1 i paus inte alls orättvist.

Men så var det ju det där med straffen. Ishmael Koroma var olycklig i ÅFF-försvaret när han fick bollen på handen och fick domaren att blåsa straff.

– Jag tycker att det är ett direkt dåligt domslut. Vi kollade på repriserna efter matchen och det fanns ingenstans Ishmael kunde göra av handen. Det gör att det bara känns jobbigt, suckade Johansson.

Straffspecialisten Henrik Gustavsson gick sedan åt vänster – medan Albinot Rexhepi slog bollen till höger.

Efter det var det kändes det nästan närmre 3–1 än en kvittering för ÅFF, som inte har tagit en trepoängare på ganska precis en månad.

– Det har varit många hedersamma poängtapp för oss på slutet. Mycket studsar emot och vi måste försöka ta oss ur den spiralen så snabbt som möjligt.

Tilläggas ska även att ÅFF saknade hela åtta ordinarie spelare till matchen. Något som gjorde att bara två avbytare fanns tillgängliga – och att Theodor Skarp fick göra debut i A-laget.

– Han fick kliva in direkt från start och gjorde det jättebra. Hela laget ska en elogé för insatsen. Förhoppningsvis kan vi ha en lite större trupp till nästa match mot Tvååker på lördag, avslutade Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer