ÅFF-tränaren: Så enormt skärrade

0–5 följdes av 0–4. "Vi blir så enormt skärrade så fort något går emot", sa ÅFF-tränaren Rickard Johansson efter andra raka storförlusten.

1 maj 2019 17:52

Det var en lovande start för Åtvidabergs FF i division 1-fotbollen. Men vad har hänt nu? Efter bottennappet och tunga smällen mot Landskrona häromsistens var förstås siktet inställt på revansch i svåra klassikermötet med Ljungskile på Skarsjövallen i division 1-fotbollen.

Det gick inte alls.

För andra matchen i rad blev det storförlust och ÅFF var helt chanslöst mot tippade topplaget. Det blev till slut 0–4 (0–2) och det fick Rickard Johansson att konstatera:

– I sådana här lägen blir det lätt att man ska leta fel på allt och alla. Problemet just nu är att det krävs så lite för att få oss ur balans. Vi blir så enormt skärrade så fort något går emot. Så var det under förra våren och tyvärr har vi hamnat där igen.

Hur ska ni ta er ur det då?

– Vi måste hitta tillbaka till de defensiva grunderna och sätta försvarsspelet igen. Det är där det måste börja och det blir fokus under närmaste tiden, sa Johansson.

Ljungskile gjorde genom Jesper Westermark två snabba mål i mitten av första halvlek och avgjorde sedan tidigt efter paus när ÅFF:s måljakt kom av sig innan den ens hade börjat. Det hände inte mycket framåt och defensiven var ännu sämre. Målvakten Henrik Gustavsson har nu släppt in nio mål på två matcher och utan en och annan vass räddning hade det till och med varit ännu värre.

– Jag har svårt att hitta någon bra förklaring. Vi mötte ett bra lag, men det kan inte se ut så här. Saknas det självförtroende och görs fel över hela planen blir du överkörd när du möter ett av seriens bästa lag, sa Rickard Johansson.

Det enda positiva: nyförvärvet Zev Taublieb, som varit skadad, kom in och bidrog med ledaregenskaper i slutet.

Alltid något.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!