ÅFF testar ny mittfältare

Åtvidabergs FF har brist på mittfältare. Därför testas just nu karibiske centrale mittfältaren Courtrai Jerone.

5 juli 2019 20:00

Jerone, 22 år, kommer från den franska ön Réunion. Han har tränat med laget i fyra dagar. Han spelar inte redan nu i matchen mot Utsikten.

– Vi behöver stärka upp mittfältet och få in mer fart när Zev Taublieb är borta. Av det jag sett hittills ser det bra ut. Han är spelskicklig, trygg med bollen och bra med båda fötterna, säger ÅFF-tränaren Tor-Arne Fredheim till klubbens hemsida.

– Men vi har inte bestämt något. Vi ska sätta oss ned efter matchen nu och prata. Det vi kan säga är att han kommit in bra i det, säger Fredheim till Sporten.

ÅFF har förlorat ett par matcher nu, mot Skövde och senast Kristianstad. Nu väntar spel på Ruddalen i Göteborg på lördagen, mot Utsiktens BK.

– Kristianstad gjorde det bra, vi kom inte åt dem och de lyckades centralt via mittfältet spela sig förbi oss. Vi fick inte heller till den rätta pressen. Det hade också organiserat sig på ett annat sätt än vad vi hade förväntat oss, det satte oss på prov, säger Tor-Arne Fredheim till ÅFF:s hemsida om senaste matchen.

Utsikten ligger efter 15 matcher fyra med 27 poäng. ÅFF ligger nia, kvar på 20 poäng.

– Utsikten är ett spelskickligt lag som anfaller både brett och djupt, konstgräslag som vi. Vi måste spela på topp för att ta poäng, säger Tor-Arne Fredheim.

I ÅFF:s lag är Lucas Öhrn tillbaka i truppen. Dardan Mustafa har ytterligare en träningsvecka bakom sig och kommer närmare mer speltid.

Utsikten–ÅFF startar klockan 16 på lördagen och direktsänds på webb-tv på klackspark.com och corren.se. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius