ÅFF-succén på provspel i superettan

Superettanklubben Halmstad BK visar intresse för Åtvidabergs Alem Plakalo. ”Han har varit hos oss”, säger klubbchefen Tony Karlsson.

22 november 2018 17:14

I våras öste han in mål i division 3-laget IFK Åmål. I höst fortsatte han i samma stil i ÅFF och division 1 med åtta mål på elva matcher. Alem Plakalo har kontrakt ett år till på Kopparvallen – men intresse finns från klubbar högre upp i seriesystemet.

Så sent som under den här veckan har han varit i klassiska HBK och provtränat.

Det bekräftas av Tony Karlsson.

– Han har varit hos oss, men vad det leder till är för tidigt att säga. Vi har fyra spelare som har testat med oss i veckan, men det finns förstås fler än så som vi är intresserade av. Man ska ta provspel för vad det är, säger han.

Ni har inte pratat något mer med ÅFF?

– Nej, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag skulle säga att det är i undantagsfall som provspel leder till ett kontrakt direkt. I de allra flesta fall blir det ingenting, eller också händer något ett år senare eller så.

Bosniske Plakalo hymlar inte om att han vill spela på en högre nivå än division 1.

– Jag vill uppåt, jag vill uppnå stora saker, sa han för några veckor sedan.

De allra flesta i ÅFF-truppen har kontrakt som gäller över nästa säsong, men som vi berättat tidigare går det ut för bland andra Simon Marklund. Klubben vill så klart behålla 19-årige talangen, men Rickard Johansson, tränaren, säger:

– Nej, jag tror inte att han blir kvar. Det är klart att han är ett intressant namn för klubbar högre upp. Det är en bonus för vår del om han stannar, säger Johansson.

Det ryktas om intresse för Marklund från bland andra allsvenska Gif Sundsvall, men det är ännu obekräftade uppgifter.

På grund av bekymmer med pappersexercisen misslyckades ÅFF med försöket att få in två spelare från Brasilien under den gångna säsongen, men klubben kommer att göra ett nytt försök inför nästa.

Enligt vad Corren erfar är huvudspåret att försöka få tillbaka Luis Soares som imponerade stort på träningarna under veckorna på Kopparvallen. Hans kontrakt med den brasilianska klubben går enligt uppgift ut i mars, vilket skulle kunna öppna för en återkomst till Åtvidaberg efter det. Paulo Vyctor finns också fortsatt med i bilden, men gjorde inte lika stort avtryck senast och ÅFF har även andra aktuella namn att fundera kring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten