Det var i slutskedet av söndagens match mot Ljungskile som olyckan var framme. Pontus Fredriksson gick in i en närkamp och fick hela sin motspelares tyngd över sig – bytet gjordes direkt.

– Han hade ingen jättesmärta direkt efteråt och kunde gå på det, men idag (måndag) var han svullen och hoppade på kryckor, säger Rickard Johansson.

En första undersökning gjordes under måndagen men något säkert besked kunde inte lämnas efter den. Det krävs magnetkameraundersökning för att få ett definitivt besked, men det finns en del som talar för att det rör sig om en allvarligare knäskada.

Artikelbild

– Vi har sagt att vi förväntar oss det värsta, allt annat är en bonus. Han blir i alla fall borta minst ett par veckor, säger Rickard Johansson.

Det är ett mycket tungt tapp för ÅFF som slåss för sin överlevnad i division 1 södra. Pontus Fredriksson har varit jämnheten själv i mittförsvaret och har spelat varenda minut i serien så här långt.

– Jobbigt med tanke på att även Lucas Öhrn är borta sedan tidigare. Jag hoppas vårt gäng kan bli ännu mer sammansvetsat av de här och gå ihop några snäpp till, säger Rickard Johansson.

För veteranen Christoffer Karlsson, som missade Ljungskilematchen med ryggproblem, ser det dock ljusare ut. Karlsson var med och tränade under måndagen och räknar med spel i helgen. Då återkommer också Oskar Stejdahl som var avstängd senast.