Småbarnspappan avslöjar spelet bakom nya kontraktet

29-årige småbarnspappan Nils Lindsten har länge varit en notorisk målskytt i den östgötska fotbollen. I höstas trodde Ljungsbro-anfallaren att karriären var över.

Nils Lindsten gästar veckans fotbollspodd.

Nils Lindsten gästar veckans fotbollspodd.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-03-19 08:00

– Under vintern trodde jag att det var dags att antingen stiga av helt eller trappa ner på en nivå där jag kände att jag kunde komma när jag ville. Jag har två barn nu så det är ju ett annat liv, säger Nils Lindsten i veckans fotbollspodd.

Lindsten avslöjar att det var riktigt nära att det istället för hårdsatsande Ljungsbro i division 2 blev spel på betydligt lägre nivå.

– Jag var och tränade med både Sturefors och Kenty. Kenty är väldigt nära där jag bor så dit kunde jag bara gått med fotbollsskorna i handen. 

Men. Någon promenad till fotbollsträningarna blev det inte.

– Jag kände att jag inte var där i huvudet. Jag ville spela ett år till så det var ganska sent jag kom överens med BK Ljungsbro om att fortsätta ett år till, säger Sturefors-fostrade Lindsten.

undefined
"Under pappaledigheten var det kanske mer en bubbla när man gick hemma och det istället blev skönt att komma ut och träna fotboll med grabbarna", säger Lindsten om livet som småbarnspappa, idrottslärare och målspruta i division 2.

Ytterligare en stor förklaring till det nya kontraktet med BK Ljungsbro är den glödheta division 2-serien med inte mindre än 10 derbyn. Till skillnad från senaste gången Lindsten spelade i division 2 så är bortaresorna till Grebbestad och Torsby utbytta till bortaderbyn på Kopparvallen och Vifolkavallen.

– Det ska bli sjukt kul.

Hur går det för er? 

– Vi är en underdog. BK Ljungsbro har ju aldrig spelat så här högt upp. Vi kommer behöva springa mest av alla i serien, säger Lindsten.

undefined
Nils Lindsten i kamp med HBK-försvaret under en derbymatch från förra säsongen.

Lindsten drar på ytterjackan och traskar ut i ett vårsoligt Linköping. Den här kvällen är det ingen fotbollsträning, istället väntar full fart hemma med tvårige sonen August och nio månader gamla Esther. 

– Nu jobbar jag för fullt som idrottslärare i Sturefors. Så när vi har träning på kvällarna hinner vi ju inte ses så mycket. Det blir långa dagar och det blir kanske som mest 45 minuter mellan jobb och träning då jag kan vara hemma, krama om dem och leka lite med bilar.

Känner du att du missar något?

– Klart man missar lite men det får man ta igen de kvällar då jag inte tränar. När jag inte tränar fotboll försöker jag verkligen lägga undan telefonen och vara där. Att vara en bra pappa är det viktigaste som finns.

– Sen är det full förståelse från Ljungsbro att familjen går först och att man kanske inte kan träna alla kvällar, säger Lindsten.

Familjen är också den största hejaklacken – även om fokus kanske inte är på topp.

– Vår son springer mest runt när det är match och är inte min fru (Julia Lindsten), farmor eller farfar där så kan han nästan springa ner till Stjärnorp, skrattar Lindsten.