Hans Johlgren fick rätt mot AF

Minns ni Hans Johlgren, 64, som var inne i Fas 3 och motsatte sig ­Arbetsförmedlingen och sökajobb-företaget Personalstrategernas sätt att behandla honom?

25 augusti 2011 06:30

Johlgren fick både indragen ersättning och dessutom en polisanmälan mot sig när han reagerade mot att han och andra som var inne i Fas 3 tvingades iordningsställa lokalerna som Personalstrategerna hyrde i Motala.

- Det handlade inte om att vi skulle få jobb, anser Johlgren. Det handlade om något annat och jag vågade säga ifrån. Men det känns ju naturligtvis inte bra att ha blivit polisanmäld. Jag tror att många omkring mig undrade om jag gjort mig skyldig till något.

"Nonchalanta"

Enligt polisanmälan ska Hans Johlgren ha varit ifrågasättande mot personalen och sagt att "snart kommer ni att få stå inför tv-kameran", vilket uppfattades hotfullt. Polisanmälan lades ned utan utredning.

Nu anser Johlgren att han fått upprättelse från Arbetsförmedlingen, på så sätt att han att han får den ersättning som drogs in för honom i vintras.

Och det är bara några månader kvar tills pension för honom.

- Det känns väldigt skönt. Det är klart att min ålder spelade in när jag vågade reagera mot hur de behandlar människor. Jag anser fortfarande att de var nonchalanta mot oss och att de inte tog oss på allvar.

JO-anmälan?

Johlgrens fall har redan JO-anmälts, men av en utomstående privatperson. För att Justitieombudsmannen ska utreda ett fall krävs att den person som berörs anmäler. Något som Hans Johlgren överväger att göra.

- Jag kommer nog att begära skadestånd för jag tycker att polisanmälan var ett lite väl hårt tilltag. Och då går jag nog även vidare med ett brev till JO, säger Johlgren.

Företaget Personalstrategerna har upphört med Fas 3-verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!