Plaskdammen blev till dusch

På måndagen invigdes Åbylundsparken av kommunalrådet Johan Lundgren (C). Borta är den omdiskuterade plaskdammen och i stället finns en ny vattenlek och mycket annat trevligt som hör till en fin park.

23 september 2013 09:33

Trollkarlen Mr Goran drog iväg 300 ballonger som tog vägen över city. Johan Lundgren ordförande i samhällsbyggnadsnämnden höll tal. Stångåstaden bjöd på kaffe. Kommunens landskapsarkitekt och projektledare får Åbylundsbygget Björn Tjus höll också ett kort tal.

Grönområde

Parken som tidigare bara var ett grönområde har under två månaders arbete fått mycket nytt och ett ordentligt lyft. Planteringar har anlagts och en hel del nya lekredskap har byggts upp. Som gungor, rutschkanor och en landbandybana. För de lite äldre finns boulebana, grillplats och inte minst bänkar att sitta på.

Mötesplats

– Det här har vi gjort i samråd med de boende och det kändes viktigt att bygga en park som blir en mötesplats boende i alla åldrar, säger

Lundgren.

Men av plaskdammen blev det en avancerad dusch?

– Det vet du väl att barn älskar att bada i vattenspridare. Den nya vattenleken är en utveckling av plaskdammen. En plaskdamm kräver alldeles för mycket skötsel, säkerhet och arbete för att bibehålla vattenkvalitén.

Stämningen

För att höja stämningen ytterligare bland alla barn och vuxna på invigningsfesten så duschade Frida Knutsson i vattenleken, fullt påklädd. I luften var det bara 14 grader. Hon är van att showa och bjuda på sig själv. Det brukar hon göra på förskolor under namnet Sjörövarfrida, men då med hjälp av musik och teater.

– Jag älskar den här parken och bor i området, säger hon.

Gillar

Andra som gillar den nya parken är familjen Waysi. Mamma Kejan tar varje dag sina två barn Melvin och Leam till parken.

– Här är jättebra nu, alla kan träffas och trivas i parken säger Kejan Waysi.

Lite längre bort i solskenet sitter de äldre och språkar.

– Det här lyftet med parken har vi väntat på. Jag och Irene har bott här i 55 år, säger Lars Germundsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!