(S)tark man i Arboga ilsken på Demirok

Ett ilsket och kränkt kommunalråd som svär och kräver en ursäkt av ett annat kommunalråd.

11 november 2012 20:46

Det är resultatet av uttalanden som linköpingsbon och centerpartisten Muharrem Demirok gjort om staden Arboga.

Men Demirok ber inte om ursäkt.

"Mindre Arboga"

Under flera års tid har Linköpings centerpartistiske kommunalråd Muharrem Demirok i många olika sammanhang använt sig av uttrycket "mindre Arboga och mer Barcelona" när det handlat om samhällsbyggnadsfrågor i Linköping.

Detta har retat upp Arbogas starke man, socialdemokraten Olle Ytterberg. I ett telefonsamtal med 24Corren rasar han över Demirok.

- Det var det dummaste jag hört. Vi är 13 400 stolta Arbogabor och en framgångsrik kommun. Han ska vara jävligt försiktig med vad han säger.

Demirok menar att han många gånger passerat förbi Arboga utan att stanna i staden. Orten är en av många anonyma samhällen i Sverige, säger han.

På Twitter skriver Muharrem Demirok "Ett av Centerpartiets tydligaste vallöften i Linköping var att få mer tänk av Barcelona och mindre av Arboga. Tycker vi lyckats bra."

Olle Ytterberg i Arboga känner sig kränkt av twitterinlägget.

- Han använder Arboga som ett kränkande, som någonting man inte vill vara. Han ska vara jävligt försiktig hur han uttrycker sig, särskilt som förtroendevald.

Muharrem Demirok tänker inte be Arboga och Olle Ytterberg om ursäkt. Till 24Corren säger Demirok att han måste kunna uttrycka sig fritt även som förtroendevald politiker.

- Om man inte kan uttrycka sig som man alltid har gjort så är man bara en fasad och en falsk personlighet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
FREDRIK KLIMAN