Team Hoffsten är laddade till tusen

Det är ett litet trött men ändå glatt gäng som samlas vid hotellfrukosten på lördagsmorgonen. "Vinnardieten", som Amelie Trygg kommit på, verkar dock gå hem hos flera kördeltagare.

20 oktober 2012 12:59

- Jag laddar med pannkakor, bacon och sylt. Allt blandas ihop och äts samtidigt, säger Amelie och visar upp resterna på tallriken.

Vid bordet intill sitter Frida Knutsson och Patrik Järlefalk tillsammans med kommunalråd Carina Boberg (FP) som kommit till Stockholm för att representera Linköpings kommun.

Stöd från Linköping

På fredagskvällen åt deltagarna middag med henne och redan då verkade Boberg, som representerar kulturen i hemstaden, glad över att ha fått chansen att få närvara vid finalen i Stockholm.

- Jag följer "Körslaget" på tv och jag har väntat i flera år på att Linköping ska komma med.

- Jag sitter med nu och äter min andra frukost för idag, fortsätter Boberg som också passar på att "ge igen" och ta en bild av Correns reporter som tidigare lagt ut kommunalrådet på bloggen.

Lördagen fortsätter i ett snabbt tempo. Buss till inspelningsplatsen i frihamnen. Där väntar smink, fina frisyrer men också - mycket dödtid.

Många känslor

Kamerarepet går utan problem och Kevin Lehnberg i Team Hoffsten brister ut i gråt efter att ha framfört en känslosam ballad. Louise Hoffsten går fram och tröstar med en kram.

Sedan är det paus igen. Några ligger och vilar i utspridda soffor, andra målar naglarna eller piffar upp håret ännu en gång.

- Spänningen stiger, säger Josefin Johansson där hon sitter och knaprar på ett ballerinakex.

- Jag börjar bli nervös nu men de andra teamen som inte längre är kvar är så snälla och peppar oss. De säger att vi ska ta hem det här, fortsätter hon.

Är inte det lite farligt att säga om ni inte gör det?

- De är bara snälla. Men det är klart att vi hoppas. Vi kommer att bli besvikna om vi inte vinner men samtidigt får vi vara stolta och nöjda även om vi kommer tvåa, säger Josefin Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!