Årets Linköpingsbo 2009

De nominerade är... nej, de namnen får vänta i Correns tävling om Årets Linköpingsbo 2009 som börjar nu och går i mål 16 februari.

15 januari 2010 08:34

Överlägsen segrare förra året blev Johnny Ludvigsson (se tv-inslaget), professor och överläkare vid Barn- och ungdomskliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Inte minst hans envetna diabetesforskning och arbete för Barndiabetesfonden slog an hos Correns läsare och Linköpingsborna. 5 052 röster kom in till Corren och av dem stod Ludvigssons namn på 2 273.

Vem som vinner omröstningen i år, tävlingens femte säsong, avgör Correns läsare. Det är ni som röstar. 16 februari presenterar vi vinnaren.

Så här går det till

1. Först är det nomineringsperiod. Den börjar i morgon och ni läsare kan nominera vem ni vill. En vardagshjälte som gör en insats i det lilla. Eller en känd person som sätter Linköping på kartan.

Din kandidat ska på något sätt vara verksam i Linköping, men måste inte nödvändigtvis vara mantalsskriven här nu.

Glöm inte att skriva en bra motivering! På vilket sätt gör din kandidat en insats utöver det förväntade och vanliga?

Nomineringsperioden tar slut 15 januari kl 24.

2. Juryperiod då juryn går igenom alla nomineringar och väljer ut tio slutkandidater. Juryn består av Correns redaktionsledning med chefredaktör Ola Sigvardsson som ordförande. Alla tio finalisterna presenteras en och en i Corren, på corren.se och i 24corren under januari/februari.

3. Omröstningen startar 6 februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!