Sixten vann läsarnas hjärtan

- Jag är överraskad! säger en glad vinnare när Corren når honom på Hjärta till hjärtas kontor på Tornby i Linköping. Sixten Widerstedt är pensionär sedan många år, men är fortfarande aktiv i hjälporganisationen som han själv grundat.

29 januari 2007 00:00

Före helgen var ställningen jämn mellan studentstödet Christer "Crille" Carlsson och Sixten Widerstedt. Men under helgen har stödet för Sixten bara rusat i väg.

Totalt fick han 3 379 röster medan tvåan Crille fick 1 691.

Intresset för tävlingen var ännu större i år än förra året, då landshövding Björn Eriksson vann. Då kom drygt 6 000 röster in, i år över 7 000.

- Jag träffade Crille på Preemmacken i Vallarondellen i helgen, berättar Sixten, vi känner inte varandra, men känner igen varandra från tidningen. Jag skulle köpa spolarvätska och då står han i kassan och handlar, så jag sa hej, nej men är du här!

Sixten trodde Crille skulle vinna med hela studentkåren bakom sig. Nu blev de genast vänner och kom överens om att gå ut och äta middag tillsammans efter tävlingen.

- Det var många som var värdiga den här utmärkelsen på listan med de nio kandidaterna, tycker Sixten, och Crille är ju så uppskattad bland studenterna och gör så mycket fint bland dem. Så han hade varit så väl värd det här. Men jag bugar och tar emot. Jag är jätteglad.

Resultat Årets Linköpingsbo 2006

1. Sixten Widerstedt 3379 röster

2. Christer "Crille" Carlsson 1691 röster

3. Jan Eklöv 496 röster

4. Therese Persson 402 röster

5 Judith Kisch McKenzie 292 röster

6 Marie-Louise Johannesson 255 röster

7 Sari Åsa-Nicolaisen 241 röster

8 Shori Zand 133 röster

9 Mike Helber 130 röster

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!