Årets nybyggare har utsetts

Årets nybyggare i Östergötland utsågs under onsdagen. Isam Hussein Ali Al-Bayati belönades inom kategorin nystart för sin etablering av Norrköpings bilskrot. Rimon Gharib, som driver On screen AB i Norrköping, står bakom utmärkelsen Årets nybyggare pionjär.

18 september 2013 10:16

– Det känns väldigt bra och jag känner mig stolt. Utmärkelsen ger mig kraft att bli bättre och bättre. Jag jobbar dag och natt och nu känns det att jag inte gjort det i onödan, säger Isam Hussein Ali Al-Bayati som kom till Sverige från Irak för tre år sedan.

”Redan en månad efter att Isam kom till Sverige registrerade han sitt företag Norrköpings Bilskrot AB och några månader senare var företaget igång. Svårigheter som att skaffa lämplig mark, det svenska regelverket, det svenska språket samt många grova stölder från företagets lager, har inte stoppat Isam. Han började med en bärgningsbil och en barack på tomtmarken och idag har han en stor hall med 6 anställda", lyder juryns motivering.

Motiveringen för Årets nybyggare pionjär lyder:

“Rimon Gharib och hans företag On-Screen var bland de första i Sverige att använda en ny teknologi för att bygga stora reklam- och resultatskärmar till företag och sportarenor. Verksamheten utökades senare med egna miljövänliga och energisnåla gatubelysningslampor som ger stark belysning".

– Det känns jättekul att bli uppmärksammad men det är inget som jag jagat, säger Rimon Gharib.

Han kom till Sverige som fyraåring och började redan i tonåren driva igenom egna projekt och idéer. Han beskriver sig som en sann entreprenör.

Sedan i fjol är han även verksam i företaget Lohts DS AB tillsammans med NTM-koncernen där Östgöta Correspondenten och Norrköpings tidningar ingår.

Är det viktigt med utmärkelser till människor med utländsk bakgrund?

– Det är bra om man kan sporra folk att våga bli egna företagare. Jag har i vissa lägen själv märkt att det är negativt att inte ha ett svenskt namn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring