Nu är jättebygget invigt

Ett jättebygge med 1 000 studieplatser, bibliotek, restaurang och mycket annat. På fredagen invigdes nya studenthuset på Linköpings universitet.

30 augusti 2019 18:50

Invigningen lockade en stor skara besökare och från scenen framför huset hölls tal i mängder från inbjudna gäster.

En av dem, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), berättade att hon studerat vid Liu, att hon varit ordförande för Linköpings teknologers studentkår och att hon tog sin examen 2008.

– Men när jag ser det här huset blir jag sugen på att börja studera igen. Vilket fantastiskt tillskott till universitetet och vilka möjligheter för alla studenter.

Lika nöjd var rektor, Helen Dannetun.

– Det är nästan overkligt att vi står här nu, efter år av planering och idéer som bollats fram och tillbaka. Studenthuset blir ett nytt landmärke för universitetet och en samlingsplats dit alla är välkomna, studenter, lärare och allmänheten.

Ebba Nilsson och Karin Lind, som båda är klara med sin femåriga utbildning till gymnasielärare men som valt till ett extra år för att komplettera med behörighet i kemi, njöt av stunden utanför det sprillans nya huset.

– Det kommer att bli hur bra som helst. Många studieplatser och andra utrymmen där vi kan träffas och umgås.

Ebba menade samtidigt att allting inte är hundraprocentigt bra.

– Det finns för få studentkök där vi kan värma vår mat. Det borde vara ett på varje våningsplan. Nu har vi bara ett och det är alldeles för lite, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa