"Vi måste ha krigare på plan"

I förlusten mot Oddevold senast hade Åtvidabergs FF endast tre avbytare tillgängliga. Till lördagens match i division 1 södra mot topplaget Skövde AIK ser skadeläget fortsatt ansträngt ut för ÅFF.

16 augusti 2019 14:43

– Vi har det fortsatt tufft med skador. De som vi vet inte kommer kunna spela mot Skövde är Jesper Beurling som är avstängd, Ramiel och Adam Egnell som är skadade och Luis Soares som inte fått det klart med sitt arbetstillstånd ännu. Sen är ju Zev (Taublieb) och Pontus Fredriksson borta sedan tidigare. På listan med tveksamma spelare har vi Adrian Pettersson som nyss fått en mask för sin näsa och Daniel Rambin som också kämpar med skada. Med de två sistnämnda får vi se på lördagsmorgonen, säger ÅFF-tränaren Tor-Arne Fredheim.

ÅFF är inne i en tung period med fem förluster på rad. Detta gör att laget inför lördagen står på en tolfteplats, endast en poäng från den negativa kvalplatsen. Att då möta tabelltvåan Skövde AIK ser ut som en mycket tuff utmaning.

– Det kommer inte gå att parkera bussen och köra en superdefensiv taktik. Skövde är så pass fysiskt starka. Det krävs att vi spelar listigt på vårt konstgräs och att vi är aggressiva i spelet. Det vi gjorde bra med att ta kampen senast mot Oddevold ska vi fortsätta med även mot Skövde. Mot Oddevold hade vi den attityd som krävs för att kunna ta poäng. Vi måste ha krigare på plan, fortsätter Fredheim.

Att laget är inne i en så jobbig svit är dock ingenting som Fredheim menar har fastnat i självförtroendet hos spelarna.

– När vi hade "flow" gjorde vi mål på många situationer. Nu är det tvärtom att motståndarna gör mål på oss. Men jag tycker att vi jobbar bra på träningarna ändå. Vårt fokus är stenhårt på att rädda klubben kvar och det ska vi klara, avslutar Fredheim.

Vi direktsänder matchen som startar klockan 16.00 på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Winell