Föll 20 meter – är livshotande skadad

En man är livshotande skadad efter ett fall från hög höjd på Gärstadverket i Linköping.

8 augusti 2019 14:18

Olyckan inträffade omkring klockan 13 på torsdagen. Enligt initiala uppgifter från polisen handlade det om ett fall på omkring tre meter.

Snart kom nya uppgifter.

– Nu vet vi att det var ett fall på omkring 20 meter. Personen har förts till sjukhus med allvarliga skador, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Region Östergötland meddelar i en bulletin från Universitetssjukhuset i Linköping att patienten – en man i 40-årsåldern – har livshotande skador. Mannen har efter ankomst till US opererats akut och vårdas numera på intensivvårdsavdelning. Tillståndet bedöms vara kritiskt.

Enligt polisen kommer en anmälan om vållande till kroppskada genom arbetsplatsolycka att upprättas.

Klas Gustafsson, vice vd på vid Tekniska verken, förklarar att den skadade personen arbetar på ett företag som är en av bolagets entreprenörer.

– Det är alltid oerhört beklagligt med arbetsolyckor. Varje arbetsplatsolycka känns som en för mycket, säger han.

Han vill invänta utredningen av den arbetsplatsolycka som skett innan han uttalar sig om vad företaget kan göra för att förhindra att liknande olyckor sker.

Tekniska verkens pressjour, som vi har varit i kontakt med, vill i nuläget inte säga något om vad mannen arbetade med när olyckan inträffade. Tekniska verken hänvisar till polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Jakobsson, Birk Davidsson, Ulrik Svedin