Rekordturnering att vänta på Stångebro

Flickfotbollsturneringen Winning Grounds sjätte upplaga rullar igång på fredag med rekord i antal anmälda lag.

5 augusti 2019 17:00

Det som började som en spinoff på EM-pengarna från sommaren 2013 har nu blivit en egen turnering som växer år för år. Förra årets 48 lag överträffades med råge i år när Winning Ground nu kan stoltsera med 65 anmälda flicklag. På fredag börjar turneringen som pågår i dagarna tre och de tre värdklubbarna BK Tinnis, Hjulsbro IK och Linköpings FC har haft att göra.

– Det har gått lite tid, jag vet inte om jag vågar räkna på hur mycket, säger Fredrik Gunnarsson, BK Tinnis, på telefon under måndagen.

Förra året hade man långväga besök från Kanada men årets turnering innehåller "bara" svenska lag, och trots det är det alltså ett rekord. Den internationella satsningen var inte något man prioriterade i år, men det finns planer:

– Vi försökte lite. LFC har ju spelare som kommer från Danmark och Norge men vi ska satsa mer på det till nästa år.

Till skillnad från många andra turneringar har Winning Ground nivåindelning från första början. Lagen får uppge i ett formulär var de ligger skicklighetsmässigt, och därefter följer en dialog med tävlingsledning och klubb om i vilken klass laget ska spela. Det gör att turneringen blir jämn från första matchen, förklarar Gunnarsson.

– Det är fler cuper som har hoppat på det här, säger han.

Varje lag spelar dessutom en match med finalinramning på Linköping Arena där det kommer att vara matcher under hela helgen fram till LFC:s match mot Kristianstad på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist