ÅFF vill värva mer – de kan lämna

Det dröjer tills Pontus Fredriksson och Zev Taublieb är tillbaka i Åtvidabergs FF – och nu är det högaktuellt med ytterligare en sommarvärvning.

29 juli 2019 18:13

– Vi skulle behöva stärka upp med en central spelare, gärna någon som kan spela både mittback och defensiv mittfältare. Just där är vi lite tunna. Men inget är klart, säger Tor-Arne Fredheim, tränaren.

Mittfältaren Jerome Coutrai presenterades för några veckor sedan och nu är alltså division 1-klubben på jakt efter mer förstärkning innan transferfönstret stänger. Anledningen är främst att Zev Taublieb har åkt på ett bakslag med sin skadade fot och att Pontus Fredrikssons rehabilitering efter förra säsongens korsbandsskada inte går så fort som man hade hoppats på.

– Jag tror inte att vi kan räkna med någon av dem förrän under sista månaden, säger Fredheim.

Lägg därtill att Adrian Petersson troligen bröt näsan i helgens träningsmatch mot Assyriska (1–0, Alem Plakalo avgjorde) och är ett frågetecken inför helgens nystart mot Värnamo. Med största säkerhet lånas Khalid Abukar ut till Motala AIF och Felix Winter till en division 2-klubb i Stockholm för att få mer speltid under hösten.

– Det har gått bra för laget, men jag är besviken över att jag inte fått spela mer och känner att jag behöver få upp självförtroendet, säger Abukar.

Utöver ovannämnda Coutrai är nu även Emir Plakalo spelklar efter en vår utan spel efter flytten till Åtvidaberg från Grekland, vilket gör att det kan bli målvaktsbyte på Kopparvallen. Ikonen och veteranen Henrik Gustavsson har i sitt avtal att han bara tränar två gånger i veckan och utmanas nu på allvar.

– Klart att det blir en annan dimension på konkurrensen, säger Tor-Arne Fredheim.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten David Eidhammer