Stort vattenkrig på LiU-området

Det stora vattenkriget på Närcon drog ett 100-tal personer. Det kom väl till pass i väderleken.

25 juli 2019 20:00

Det är uppåt 30 grader i luften och en fullskalig Gandalf går runt i filthatt och slängkappa. Hela universitetsområdet sjuder av seriefigurer och superhjältar. Och de är i alla möjliga åldrar. Att klä ut sig i högsommarvärme gör vattenkrig till något av en lättnad. Tuva Jansson från Västervik blöter ner syrran Thea ordentligt.

– Det där behövde hon! säger Tuva Jansson efteråt.

Varför gillar du Närcon?

– För att man får vara sig själv och bara ha roligt, svarar hon snabbt.

Pappa Martin Ossowicki ser inte ut att lida av festivalstämningen.

– Nej, jag är kanske lite nördig själv. Men det är ett bra arrangemang. Förra året var vi här en dag. I år bestämde vi oss för att campa på Närcon alla tre dagar, säger han.

Och i år satsar de på ett eget Cosplay-tema för hela familjen.

– Det blir Disney-klassikern Toy story. Barnen har fått bestämma, men alla är med, säger han.

Vattenkriget är bara ett av hundratals olika evenemang på området. Men det har blivit en tradition och enligt arrangörerna har det utvecklats till ett av de pouläraste. Samtidigt pågick olika workshops och seminarier i universitetets lokaler. Key-husets bottenvåning var helt fullsatt av besökare, försäljare och fotografer. Ett populärt inslag är att fotografera sig i studio med sin cosplaydräkt. Det gjorde Michelle Wiglert från Bålsta.

– Man träffar vänner från hela Sverige här. Eftersom jag syr på beställning så är Närcon faktiskt både nöje och affärer för mig. Men mest nöje, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Svedin

Ämnen du kan följa