Här är sommarens hetaste konserter

Avskalat med Carola eller Louise Hoffsten, storslaget med Laleh, klassisk brittisk punk. Under sommaren väntar många spännande konsertupplevelser.

16 juni 2019 19:00

Det är många kända artister som framträtt på borggården till Vadstena slott genom åren. Så även i år. Laleh gör den 20 juli sin första spelning i Vadstena, medan Ulf Lundell är betydligt mer hemtam på platsen efter en rad gig genom åren. Den 27 juli kliver han återigen upp på scenen på borggården, med ett nysläppt album i bagaget.

Den som vill uppleva en mer intim konsert kan söka sig till Vadstena klosterkyrka den 6 juli, då Carola Häggkvist ger en avskalad konsert med sina hits i annorlunda form. Dagen före, den 5 juli, finns möjlighet att lyssna på sångerskan Louise Hoffsten, som också hon gör ett ett gig i avskalad stil. Detta på nyrenoverade Sjöbris i Folkets hus, Motala.

Vätternfestivalen återupplivas i år i Motala, närmar bestämt den 29-30 juni. Det bli både lokala och rikskända artister på scenen i hamnen. Största affischnamnet är Plura, som knappast behöver någon närmare presentation. Snowstorm, Dotter, Nano och Hardcore Superstar är några av de övriga namnen.

Om man gillar röjig rock och punk kan det vara värt att bege sig till Bomber Bar i Motala. Deras "Bomber Bar Three Day's Party" pågår den 4 - 6 juli och stoltserar bland annat med det klassiska brittiska punkbandet The Vibrators.

Den 25-27 juli är det också dags för Motala stadsfestival, som på fredagskvällen bjuder på populära duon Gammal, med Peg Parnevik.

Gästis i Borensberg satsar den här sommaren på en enda allsångskväll och då slår man på stort. Den 25 juli gästas allsångsledaren Magnus Bäcklund av Sonja Aldén, Staffan Hellstrand, Andreas Lundstedt och Martin Almgren.

Samma ställe kommer den 7 augusti att bjuda på en Bryan Adams-hyllning. Jamie Meyer är frontfigur för ett slipat band i konserten "The music of Bryan Adams".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Bengtsson