Så många kan lämna silverlaget

Stryk i finalen – och nu börjar nästa tuffa match för Linköping HC. Femton av silverspelarna har utgående kontrakt. ”Vi ska vara ett topplag nästa år också”, säger Josef Nilsson.

21 mars 2019 20:05

Officiellt tillträder han inte jobbet som ny general manager efter Kim Martin Hasson förrän om en dryg månad, men har redan smygstartat. Helt klart är att inte mindre än femton spelare i truppen har kontrakt som nu går ut.

Däribland i stort sett samtliga tunga namn som Eveliina Suonpää, Sidney Morin, Emilia Ramboldt, Kennedy Marchment, Lara Stalder, Nicoline Söndergaard Jensen, Susanna Tapani, Moa Wernblom och Pernilla Winberg. Detsamma gäller Denise Altmann som lade av efter förra säsongen och nu gjort lyckad comeback.

– Det är verkligheten som vi får leva med. De allra flesta spelare vill skriva avtal för ett år i taget. Men vi hoppas behålla större delen av laget, säger Josef Nilsson.

Vet du vad du har för budget att röra dig med till nästa säsong?

– Det är inte fastställt än, men förmodligen blir det något liknande. Vi ska vara ett topplag nästa år också och arbetet är igång för att vi ska nå dit.

Tidigare under veckan avslöjas att forwardsstjärnan Kennedy Marchment uppvaktas av seriekonkurrenten HV 71.

– Det var ingenting som jag visste om, men jag är inte förvånad. Det är nog många lag som vill ha en så bra spelare, säger Nilsson.

Norska lagkaptenerna Ingrid Morset och Madelen Haug Hansen hör till dem som har kontrakt även över nästa säsong. Det gäller även stora forwardstalangen Linnea Johansson, som fått i stort sett hela säsongen förstörd på grund av sviterna efter en hjärnskakning.

LHC-truppen innehåller spelare från inte mindre än nio olika länder och totalt arton importer. Samtidigt påbörjas nu en ökad satsning för att bygga från grunden och även få fram ett antal spelare ur egna led.

De senaste årens framgångar har också inneburit att varumärket stärkts och att många själva hör av sig och vill komma till Linköping. Så var det exempelvis med succémålvakten Eveliina Suonpää och så är det även nu.

– Är det några som försvinner får vi ersätta dem och bygga nytt. Om några veckor räknar jag med att veta mer. Det är klart att vi vill signa upp så många som möjligt så fort som möjligt, säger Josef Nilsson.

Är det så att ni redan gjort klart om en fortsättning med någon eller några spelare?

– Det vill jag inte kommentera. Inte än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten